Gamer Laptopok
Kell Ennél Több
Üzleti Laptopok
Részletek

Windows 10 S

Acer, Asus, Dell, Fujitsu, HP, Lenovo, Toshiba laptopok széles választékban és kedvező áron. Ha itt nem szerepel az Ön által keresett Acer, Asus, Dell, Fujitsu, HP, Lenovo, Toshiba laptop, akkor talán az nem is létezik.

Windows 10 S-Mód

Egyes laptopokon gyárilag így van telepítve a Windows.

- Honnan lehet észrevenni?

Telepítenéd kedvenc programodat, pl. Chrome vagy Firefox internet böngésző, de a sikeres település helyett hibaüzenet jelenik meg.

- Miért van ez?

Mert a Windows 10 S csak a Windows áruházból engedélyezi a programok telepítését.

- Miért jó ez?

Mert így csak a Microsoft által ellenőrzött programok kerülnek a laptopra, ezért az stabilabban, biztonságosabban, és gyorsabban fog működni. Kisebb az esélye a vírusok és más kéretlen programok településének, ráadásul így a programkörnyezet kisebb terhelést jelent a laptopnak, így kevesebb energiát fogyaszt, kevésbé melegszik és zúg, tovább is üzemel egy akkumulátor töltéssel.

- Miért nem jó ez?

Mert a felhasználó szabadságra vágyik. Egyes felhasználók szeretnék a Chrome vagy a Firefox böngészőt használni a Microsoft keresője helyett. Még nagyobb probléma, ha valami egyedibb programot futtatnánk, pl. számlázó programot, mert annak valószínűleg alternatívája sincs a Windows áruházban.

- Mi a megoldás?

Ingyenesen váltani lehet Windows 10 Home verzióra. Ez az út egyirányú, Windows 10 Home-ból sosem tudunk már Windows 10 S-re visszaváltani. A váltásnak valószínűleg semmi hátrányát nem fogjuk érezni, viszont megszűnik a programok telepítési korlátja, lehet lemezről vagy internetről is telepíteni. (A megfontoltság, óvatosság, körültekintés javasolt, olvassuk el, mit ír ki a telepítő, fontoljuk meg, tényleg azt akarjuk-e.)

Hogyan váltsunk?

  • A váltás során működő internet kapcsolatra lesz szükségünk.
  • Nyissuk meg a Start menüt.
  • Válasszuk a Gépházat.
  • "Frissítés és biztonság" kategória (a listában az utolsó).
  • A bal oldali listában "Aktiválás".
  • A "Váltás a(z) Windows 10 Home kiadásra cím alatt kattintható "A Store megnyitása" szöveg.

.

.

  • A megnyíló ablakban a "Beszerzés" gombra kell kattintani.

.

.

  • Ha nem Microsoft fiókkal indítjuk a Windows-t, és még nem is használtunk a laptopon ilyet, akkor be kell jelentkeznünk egy Microsoft fiókkal.
  • Ha még nincs ilyenünk, akkor regisztrálni kell egyet. (Más fiókjának a használatával óvatosan, mert a Windows ezt a fiókot azonnal hozzárendeli a felhasználó nevünkhöz.)

.

.

Ha ezt látjuk, meg is vagyunk:

.

.

Innentől az S mód nélküli Windows fog működni.

.

.