Gamer Laptopok
Kell Ennél Több
Üzleti Laptopok
Részletek

Újdonságok HDD és FlashDrive piacon

Merevlemezek és Pendrive

Nemrég két újabb szériával bővült a Hitachi kínálata, amelyek a CinemaStar termékvonalat erősítik. Ezeket a tárolókat a gyártó főleg IPTV set-top boxokhoz, megfigyelői rendszerekhez, digitális felvevő egységekhez, illetve saját háttértáras tévékhez ajánlja. A tervezők a SmoothStream és a Coolspin technológiák használatával halkabb, biztosabb működést értek el, a HiVERT alkalmazásával pedig hatékonyabb az energiafelhasználás. Az újdonságok közül a C5K750 típusok 2,5”-es méretűek, az 5K2000 modellek pedig 3,5”-esek. Az előbbiek 500, 640 és 750 GB-os változatokban kaphatók, amelyek mindegyike 3 Gbps-os SATA interfészes, 8 MB gyorsítótáruk van és 4 kB-os szektorméretre formázottak. A másik széria egy 1,5 és egy 2 TB-os tagból áll. Ezek 6 Gbps-os SATA csatlakozósak és 32 MB a cacheméretük. Árukról nem érkezett információ.

A Freecom hordozható meghajtóit, név szerint a Mobile Drive Mg-ket mutatta be, amivel elsősorban a Mac tulajokat célozzák meg, hiszen már gyárilag HFS+ fájlrendszerre formázva érkeznek. A 2,5”-es tárolók erős, de könnyű magnéziumburkolatba vannak zárva, csatlakozóként pedig 3.0-s USB-t kaptak. A gyártó szerint az adatátviteli sebesség a 130 MB/s-ot is elérheti. Kétféle méretben lesznek kaphatók: a 320 GB-os illetve 750 GB-os. Az utóbbit akár FireWire 800-as csatlakozóval is lehet rendelni.

Ritkán hallunk mostanában a Pretecről, pedig ők sem pihennek. Most például egy igen csak gyors pendrive debütált náluk, az i-Disk Rex 100. A 75 x 18 x 8 mm-es készülék 128 GB-os tárhellyel rendelkezik, 3.0-s USB csatlakozóját pedig igencsak kihasználja, hiszen a cég szerint akár 200 MB/s-os olvasási és 175 MB/s-os írási tempóra is képes lehet. Mindez lilára festett alumíniumburkolatban várja a vásárolókat, egyelőre ismeretlen áron.

Forrás: Prohardver
2011.01.19

Hozzászólás