Gamer Laptopok
Kell Ennél Több
Üzleti Laptopok
Részletek

Toshiba Satellite L50-B-1K4 teszt

Toshiba L50-B-1K4A kérdéses gép első pillantásra az elegáns kivitelezésével vékony kivitelével a mai trendeknek tökéletesen megfelel. Az ár kialakítása és a műszaki paraméterei versenytársá teszik a kevésbé ismert gyártókkal is. A Toshiba cég 30-40 éves tapasztalatával és háttér támogatásával az egyik legjobb választás a magyarországi foglamazók között.

 A dobozban a szokásos kiegészítők vannak: egy tápegység, kezelési útmutató a bekapcsoláshoz, egy 1 éves McAfee vírusirtó előfizetéshez szóló kód és a laptop.

Természetesen a kulturált csomagolásnak van egy hátulütője is, nevezetesen, hogy a doboz nem rendelkezik egy szállításra alkalmas füllel.

 A gép küllemét tekintve:

  • Az összeszerelés rendben van, az illesztések többé-kevésbé pontosak.
  • A gép a kategóriájához mérten megfelelően ellenál a környezeti behatásokak, nem nyikorog sehol.
  • Külseje felhasználóként változóan tetszetős (bár egyesek az újjlenyomatokat megörző fényes felületet hátránynak tekintik).

 Kimenetek, portok:

 A kategóriájának megfelelő felszereltsége. Érdekes módon a gyártó az optikai meghajtót a bal, a szellőzőnyílást pedig a jobb oldalra rakta - ez a Toshibától nem szokatlan - ami hátrányos a jobbkezesek számára, mert ha egeret használunk terhelés alatt pont a géptől jobbra lévő kezünk kapja a meleget. Elől található a kártya olvasó és a vissza jelző led sor.

 Toshiba-Satellite-L50-B-1K4

Az egyik oldalon a DVD-RW, Ethernet csatlakozó és 1 USB 2.0, a másik oldalon pedig még 2db USB 3.0 HDMI és VGA csatlakozók vannak.

 A billenytűzet a már megszokott kiosztásban num billentyűkkel együtt van. A touchpad pedig a megfelelő driverekkel már képes a több ujjas érzékelésre is.Toshiba_satellite_l50_b_1k5_fekete_Billentyűzet

 A hangot illetőleg egy korrekt kivitelezést kapunk és a hangzásjavító szoftverek megfelelő beállításával (DTS Sound illetve Audio Enhancement) egészen jó hangzás érhető el. A hangrögzítéshez nemcsak a beépített tűmikrofon hanem külön mikrofon bemenet is segítségünkre lehet.

 A kijelzőt tekintve semmi rendkívüli nem figyelhető meg átlagos fényerejű, fényes panelt kapunk nem különösebben kiemelkedő kontraszt aránnyal.

 A tesztelt készülék kommunikációs szinten is hozza az átlagot mivel Gigabites Ethernet, 4.0-ás Bluetooth LE és egy 150 Mbps sebességű Wi-Fi modul található benne.

 A Garanciát tekintve már (mint egyébként minden Toshiba laptop) 3 év garancuiával kerül forgalomba.

 Műszaki paramétereit tekintve kellemes felső közép kategóriás laptopról beszélünk ahol a sebbesség hátul ütője nem a Ram vagy a CPU teljesítménye hanem a még mindig a megfizethető kategóriába eső normál HDD végzi az adat tárolást a gyors SSD helyett.

L50-B-1K4

 A Grafikai teljesítménye: a dedikált 3D-s kártyával már sok játék normál felbontásban képes rajta jó minőségben elfutni, valamint a 3D-s tervező programok többsége is.

 A hosszabb megterhelő használatakor (4-6 óra) már elő-elő fordul a teljesítmény vissza esése mivel a hűtés nem tudja biztosítani a kivánt hőmérsékletet, ilyen esetben érdemes beszerezni egy hűtőpadot vagy kissebb szüneteket beiktatni a munkába (játékba).

Hozzászólás