Gamer Laptopok
Kell Ennél Több
Üzleti Laptopok
Részletek

Szemmozgás-követésre is képes számítógépek !

maxresdefaultA jövő már karnyújtásra van. Amit eddig csak a fantasztikus regények olvasói ill. a hi-tech sci-fi filmek rajongói álmodtak megvalósulni látszik. Az MSI egyes gépei a közeljövőben képesek lesznek csupán a szemünk mozgását utasításként észlelni és eszerint akár játék vagy felhasználói programot működtetni. 

Ez elmúlt időszakban a Tobii és az MSI megállapodott ezen fejlesztés kidolgozásában ami lassan a finisbe érkezik és a játékosok az MSI klf. konfigurációin úgy játszhatnak majd, hogy a puszta nézésükkel is számos érdekes dolgot érhetnek el. A Tobii szemmozgás-követő technológiája már részben alkalmas a feladatra, és így a nem oly távoli jövőben már számos MSI számítógépben helyet kaphat. Természetesen mit ér a fejlesztés, ha nincs program amely kihasználná ezért komoly összegekkel támogatják a fejlesztőket, készítsenek olyan alkalmazásokat és játékokat, amelyek képesek lekezelni ezt az újfajta utasítás rendszert. Hogy néz ki a gyakorlatban? Az illetékesek négyféle módot is felvázoltak. Azokban a programokban melyek támogatják a kérdéses technológiát, a játékosok szemmozgásuk segítségével célozhatják az ellenfelüket, de ezzel együtt a játékban szereplő különféle karakterekkel is szemkontaktust vehetnek fel. Van lehetőség arra, hogy a rendszer attól függően változhatja a mélységélességet, hogy éppen merre néz a játékos, de akár a nézőpont megváltoztatása is elérhető.

-tobii_future_guy_day_flashlight

Mi módon történne ez? A kijelző alatt három érzékelőt helyeznek el a minél hatékonyabb szemmozgás-követés érdekében és ez a három érzékelő az összeadott beérkező információk alapján számoltatja ki a programokhoz szükséges új utasításokat.

Hozzászólás