Gamer Laptopok
Kell Ennél Több
Üzleti Laptopok
Részletek

Samsung tolja a DDR4-es Ramokat

A Samsung elkezdte az új DDR4-es memóriachipjeinek, illetve memóriamoduljainak sorozatgyártását. A memóriák kifejezetten az üzleti felhasználóknak készülnek az üzleti PC és notebook modelleket valamint a következő generációs adatközpontok szervereit veszik célba.

A kérdéses DDR4-es memóriák már a 20 nm-es csíkszélességgel készülnek. Eleinte a 4 Gigabites kapacitású memóriachipek gyártását kezdik el, de már most igény van a piacon a 16 GB-os és a 32 GB-os kapacitású memóriamodulok iránt is, amelyek az új memóriachipekkel könnyedén előállíthatóak. A hagyományos, DDR3-as memóriamodulok esetében ezzel szemben manapság leginkább 30 nm-es csíkszélességgel készülő memóriachipeket alkalmaznak, a kész memóriamodulok pedig többnyire 4 vagy 8 GB-os kapacitással bírnak, igaz, már 16 GB-os DDR3-as memóriamodulok is elérhetőek.

Azáltal, hogy az OEM partnerek már korán elkezdik alkalmazni a DDR4-es memóriamodulokat, minimalizálhatják a működési költségeket és maximalizálhatják a teljesítményt, így befektetéseik sokkal kedvezőbben térülhetnek meg.

Az új DDR4-es modulok gyártása mellett a legfontosabb érv, hogy a következő generációs, nagy memória-sávszélességet kínáló DDR4-es ramok érkezésével jelentősen növekedhet majd a különböző konfigurációk teljesítménye, ezzel együtt pedig a fogyasztás is csökken, ugyanis a DDR4-es memóriamodulok érezhetően alacsonyabb fogyasztás mellett üzemelnek, mint DDR3-as társaik.

A szóban forgó 4 Gb-es DDR4-es memóriachipek maximális adatátviteli sávszélessége 2667 Mb/s-os értéket képvisel, ami a gyártó állítása szerint 1,25x-ös növekedés a 20 nm-es osztályú gyártástechnológiával készülő DDR3-as memóriachipek sebességéhez képest.

A dél Koreai  cég újdonsága a világ legfejlettebb, leggyorsabb és egyben a  legkisebb DDR4-es memóriachipjének tekinthető, a vele felszerelt memóriamodulok pedig még a 2013-as év végén érkezhetnek a felhasználók nagy örömére.

Hozzászólás