Gamer Laptopok
Kell Ennél Több
Üzleti Laptopok
Részletek

Régi játékok: avagy amivel játszottunk amikor még nem volt Gamer laptop.

Mi volt amikor még nem volt Gamer laptop

Napjainkban talán már a felhasználók  jelentős része tisztában van azzal, hogy a legnagyobb teljesítményt, a játékok igénylik ezért, ha valaki laptopot vásárol gyermekének, a mai játékok grafikai igényei miatt célszerű nagy teljesítményű. 2-4 gb memóriával rendelkező dedikált videokártyával szerelt Gamer laptopot vásárolnia.  De nem volt ez mindig így, rengeteg máig is népszerű Retró játék van, amelynek vannak új változatai, de a régi változatban, akár egy corei 3 processzorral szerelt közép kategóriás Windows-os laptopon is futtatható. Nézzük mik ezek.

Mario

Super Mario Super Mario

A karakter 1981-ben mutatkozott be először Jumpman néven a Donkey Kongban, a játék helyszínéül egy építkezést választottak, ekkor még jobban illeszkedett hozzá az ács szakma. Ezt követően 1982-ben kapta meg a Mario nevet a Donkey Kong Juniorban. 1983-ban Mario már a testvére, Luigi oldalán tért vissza a Mario Bros.-ban, mint olasz származású amerikai vízvezeték-szerelő. Azóta azonban Mario egy igazi sportemberként bármiben részt vesz, ami menő, legyen szó teniszről, baseballról, fociról vagy autóversenyzésről. A Nintendo által fejlesztett játéksorozat főszereplője több mint 200 videojátékban szerepelt. A Super Mario Run 2016-ban jelent meg iOS-re és Androidra, ezt követte a 2017-ben megjelent Super Mario Odyssey.

Sokoban

sokoban fejtörő, játék Sokoban fejtörő, játék

A sokoban, „raktáros egy olyan fejtörő, ahol a játékosnak egy felülnézetes labirintusban kell dobozokat tologatnia a helyükre. Egyszerre csak egy dobozt lehet mozgatni, és csak tolni lehet, húzni nem. 1980-ban alkotta meg Imabajasi Hirojuki, és 1982-ben adta ki a Thinking Rabbit szoftvercég Japánban, Takadzurában. A Thinking Rabbit még három folytatást adott ki: a Boxxle-t, a Sokoban Perfectet és a Sokoban Revenge-et.Sokobant nagyon sokféle platformra készítettek, beleértve szinte az összes otthoni és személyi számítógépet. Megjelent Game Boyokon, játékkonzolokon, mobilkészülékeken.

Prehistorik

Igazi mászkálós játék, DOS alatt Igazi mászkálós játék, DOS alatt Prehistorik

Igazi mászkálós játék, DOS alatt, ahol az éhes ősemberrel ennivalót kell gyűjtenünk. Ezt különféle ősellenségek nehezítik meg, ha nem vigyázunk, akkor belőlünk lehet vacsora. A játék igazán méltó folytatása a Prehistorik 2. Medvék, dinoszauruszok, pókok, a jeges pályán pingvinek, és még jó pár "vadállat" próbál az életünkre törni. A grafika sokat javult az első részhez képest, az animációk is részletesebbek.

Prince of Persia

Prince of Persia egy akció- és kalandjáték Prince of Persia egy akció- és kalandjáték

A Prince of Persia egy akció- és kalandjáték sorozat, amiben a karakter különböző csapdákat igyekszik elkerülni, megküzd ellenségeseivel hogy elérje célját. A játékot, 1989-ben Apple II-re fejlesztették , majd 4 év múlva megjelent a folytatás. Az első 3D-s rész 1999-ben látott napvilágot, de a fejlesztésén már más stúdió dolgozott. Jordan Mechner, a széria teremtője. 12 változatban jelent meg, majd 2010-ben a filmvászonra is felkerült.

Test Drive

 Stunts Autós játék Stunts

A Test Drive első két részét jegyző  Distinctive Software játéka a Stunts. Játékuk a megjelenés után még évekig sokak nagy kedvence volt. Tizenegy szuper autó közül választhatunk. Versenyezhetünk az idővel vagy ellenféllel. A beépített pálya szerkesztő segítségével jobbnál jobb pályákat készíthetünk. A megszokottak mellett van híd, ugrató, spirál, szlalom, is.

Mortal Kombat

Verekedős játék Mortal Kombat

1992-ben jelent meg a Mortal Kombat a Midway cég által eredetileg játéktermi automatákra kifejlesztett verekedős játéka, mely később PC-s és több konzolos változatot is megélt.  Ez volt az első játék ahol a készítők használták a digitális grafikát. A kortársakhoz viszonyítva gyönyörű grafika, jó háttérzene, és kiváló játszhatóság jellemezte. Minden karakternek , egyedi harc stílusa, története van. A játék sikerén felbuzdulva 1995-ben a filmvásznon is helyett kapott, a másik népszerű 2002 ben megjelent Játék adaptáció a Kaptár sorozat írója Paul W.S. Anderson, rendezte, nem aratott osztatlan sikert. A Mortal Kombat 2. – A második menet, 1997-ben került a mozikba. Egy éve arról olvashattunk, készül a legújabb Mortal Kombat film, a forgatókönyv írója szerint pedig úgy kell elképzelnünk, mintha egy felnőtt korbesorolású Marvel filmet néznénk.

Imperium Galactica

Imperium Galactica egy magyar fejlesztésű valós idejű stratégiai játék Imperium Galactica valós idejű stratégiai játék

Az Imperium Galactica egy magyar fejlesztésű valós idejű stratégiai játék. A játékot 1997-ben hozták forgalomba.  A játékban egy fiatal hadnagy szerepét játsszuk, a Galaktikus Birodalom egyik szektorának felügyeletével bíznak meg. Különböző feladatok teljesítésével bízzák meg, ezáltal növekszik a felügyelete alá tartozó bolygók száma, növekszik a játékos hatásköre is (gyártás, fejlesztés, diplomácia). A népszerű magyar játék második része többször is megjelent. első megjelenése 1999- majd ezt követően 2008 –ban majd, 2017 –ben is újra kiadásra került.

A lista korán sem teljes, ezért ha tetszett írjátok meg facbook cementben melyik játék volt rátok nagy hatással gyerekként.

Laptop.hu

Hozzászólás