Gamer Laptopok
Kell Ennél Több
Üzleti Laptopok
Részletek

Mit érdemes tudni a Pendrive-okról?

Bár a felhő miatt már kevésbé, népszerűek az USB-s tárolók, még mindig sokan szívesen használják őket. Összeszedtük, mire kell figyelni a vásárláskor. Annak idején voltak a mágnesszalagok, majd a floppy, aztán jöttek az optikai adathordozók, a CD és DVD, ám, a sávszélesség növekedésével, és a gépek gyorsulásával párhuzamosan, ez is kevésnek bizonyult. Viszont még mindig nagyon kényelmes és gyors egy Pendrive-ot a Laptopba dugni, és gyorsan rámásolni az adatokat, emiatt máig sokan szeretik. Ezért nézzük a legfontosabb szempontokat a vásárláshoz.

Neked mekkora kéne?

Néhány dokumentum, vagy fotó akár már egy 8 GB alatti Pendrive-on is elfér,de  szükség lehet, egy-egy nagyobb fájl, videó átvitelére ezért 8 gigabájt alatt ne vegyünk Pendrive-ot. Néhány referencia-adat: egy sorozat-epizód a ma népszerűnek számító FULLHD-ben 1,5 GB. Egy mozifilm FULLHD -ben 4 GB, viszont a filmek Blu-Ray változatai akár 20   GB is lehetnek.

Milyen gyors?

A Pendrive sebessége alapján  USB 2.0 vagy USB 3.0 szabványú- lehet.  A 3.0 szabványú nagyobb, átviteli sebességre képes, bár ha otthon csak olyan, régebbi eszközünk van, ami csak 2.0 csatlakozókkal rendelkezik, ezt nem fogjuk tudni érzékelni, szerencsére ma már minden eszközön mind kettő megtalálható, a szabvány visszafelé kompatibilis.

Az USB 3.0  sebesség-maximuma elméletileg másodpercenként 625 MB. Ez azt jelenti, hogy egy alacsony felbontású film esetén néhány másodperc alatt megvan a másolás, USB 2.0 használata esetén ez 10x tovább tart.

Az  USB 3.1 szabvány 10 Gbit / másodperces elméleti maximumával megduplázza a 3.0 sebességét, a laptopok egy része már ezt is képes kezelni.

Mire akarjuk használni?

Kulcstartóra szerelhető Pendrive Kulcstartóra szerelhető Pendrive

Ha a kulcstartóra kell,használhatunk egy kis méretűt, de vannak  mutatósabbak nagyobbak is. Ha mondjuk arra használjuk, hogy filmeket nézzünk az USB bemenetes tévén, akkor érdemes megnézni, hogy mekkora hely van a tévén a csatlakozó környékén, hogy nehogy ne férjen el,  persze ma már ez sem nagy gond, hiszen az ilyen esetekre léteznek USB HUB ok USB hosszabbítók is.

mikró és hagyományos usb pendrive 2 in 1

A hagyományos, USB mellett, szükség lehet a telefonhoz, tablethez csatlakoztatható Pendrive-okra, amelyek microUSB végződéssel rendelkeznek. Egyes modelleken találunk olyan megvalósítást, ahol mi magunk választhatjuk ki, hogy melyik típusú csatlakozót használjuk.

Összefoglalva:  Abban az esetben, ha  pár dokumentum vagy fénykép lesz tárolva mindössze az eszközön, 8 vagy 16 gb kapacitású Pendrive is megfelelő lehet, mivel   nem kell túl nagy kapacitás, és ilyenkor a sebességre sem kell annyira odafigyelni, de ha filmeket, játékokat, nagyobb adatmennyiséget tárolunk, fontos hogy egy gyors, nagy kapacitású eszközt válasszunk.  Ilyen esetben 32-64 GB lehet a legmegfelelőbb. Napjainkban sokan tárolnak nagy mennyiségű adatot, Google Dive-on, vagy OneDive-on is, de az emberek többsége, napjainkban bár egyre kevésbé de még bizalmatlan az ilyen megoldásokkal szemben .

Ha ennél is nagyobb tárhelyre van szükség, akkor érdemes egy hordozható külső merevlemezt, vagy SSD-t, vásárolni.

laptop.hu

Hozzászólás