Gamer Laptopok
Kell Ennél Több
Üzleti Laptopok
Részletek

Megveszik e a Broadcomot ?

Wifi-Broadcom-chipA Wall Street Journal nem régen megjelent cikke szerint az Avago Technologies megegyezett a rivális Broadcom tulajdonosaival, hogy megveszik őket 37 milliárd dollárért.

A hír annyiban meglepő, hogy a kérdéses összeg a legnagyobb összegű felvásárlás lenne, amit a chipkészítő iparágban valaha is megtörtént.

Az üzletet persze nem egy egyszerű átutalással hajtják végre tekintve, hogy nem két zacskó tej árát kell felmutatni, hanem A vásárló 17 milliárdot fizetne készpénzben (részben banki kölcsön segítségével), a maradék milliárdokat pedig saját részvények átadásával rendezné. Az Avago jelenleg vezeték nélküli kommunikációval és a vállalati adattárolókkal foglalkozik (ezen a piacon az egyik meghatározó szereplő). Eredetileg a HP egyik részlegéhez tartozott, de az ezredfordulóban kiszervezték a számítógépgyártó cégből és azóta egy befektető cég Avago néven futtatja.

Broadcom_Chip_Wide

2016 első negyedévében várható a kereskedelmi tranzakció lezárulása és az új cég nem változtatna nevet hiszen a Broadcom nevet nagyjából mindenki ismeri. Ha máshol nem is, a Windows telepítése, újratelepítése, javítása és frissítése során rendszeresen találkozhattunk vele.

Hozzászólás