Gamer Laptopok
Kell Ennél Több
Üzleti Laptopok
Részletek

Majdnem gamer Lenovo laptopok

Mi is kell a számítógépes játékhoz? Jó processzor és jó videokártya. Amennyiben a részletgazdag, mesevilágot elénk varázsoló játékról van szó. A "jó" szócska ebben az esetben az erős szinonimája, tehát nagy teljesítményű processzor és videokártya. Persze egy gamer laptop nem csak gamer laptop, hanem annak is néz ki, általában pirossal díszített fekete színű.

A laptop, mely a majdnem gamer címet kiérdemli a

Amelyben egyáltalán nem tekinthető gamernek, az a kinézet. Egy egyszerű, sötétszürke színű műanyag házba szerelt laptop. Mondhatni tucatlaptop kinézete van, így semmi akadálya bárhol megjelenni vele.
A belseje már annyira nem érdemli ki a "tucat" jelzőt. Processzora Intel Core i5-8300H. Nagy teljesítményű, korszerű változat, olcsóbb gamer laptopokba is szerelik. Elég erős darab, a korábbi generáció megfizethető csúcsmodelljénél, az Intel Core i7-7700HQ-nál is erősebb. Vagyis egészen korrekt választás. Persze az aktuális csúcsmodell az Intel Core i7-8750H erősebb nála. A másik kitétel a videokártya, mely e laptopban NVidia Geforce GTX 1050, 4GB saját videómemóriával. A GTX jelzésből lehet tudni, hogy gamer célra szánt videokártyáról van szó. E kártya sorozatának legszerényebb tagja, de jóval nagyobb 3D teljesítményre képes, mint a nem gamer besorolású kártyák. Gamer laptopokban legalább NVidia Geforce GTX 1050 Ti vagy NVidia Geforce GTX 1060 videokártyák szoktak előfordulni, melyek persze erősebbek, az utóbbi jelentősen.
A laptop memóriája alapból 8 GB, DDR4, a legkorszerűbb fajta, szükség esetén bővíthető akár 16 GB-ra is. A kijelző 15,6" képátlójú, fullHD felbontású, mint a gamer laptopok többségéé. DVD író a laptopban nincs, sőt a helyét sem alakították ki. A laptop gyárilag 1000 GB-os merevlemezt tartalmaz, e mellé NVMe csatlakozós SSD-vel bővíthető, mely sokkal gyorsabb reagálásúvá teszi. Billentyűzete magyar, numerikus részt is tartalmaz, de nincs háttérvilágítása, mely a gamer laptopok megszokott tulajdonsága. Csatlakozási lehetőségei korszerűek: 2db USB 3.0, 1db USB 3.1, gigabites hálózat, HDMI, 802.11ac wifi, bluetooth, mint a gamer laptopokon szokott lenni. A laptop gyárilag operációs rendszer nélküli, de természetesen Windows 10-el együtt is megvásárolható.

Csatlakozási lehetőségei korszerűek Lenovo Ideapad 330 - 17.3

A laptopnak létezik nagytestvére is, igaz nem erőben több, az pont ugyanannyi, hanem nagyobb kijelzője van, 17,3" képátlójú fullHD felbontású IPS paneles. Ez a laptop a Lenovo 330-17ICH 81FL006AHV. További különbség, hogy a billentyűzete már háttérvilágítást is kapott.
A paraméterek alapján látható, hogy e laptopok jobbára teljesítik a gamer laptop kritériumokat, és játékos felhasználás esetén is majdnem olyan teljesítményre képesek.

Laptop.hu

Hozzászólás