Gamer Laptopok
Kell Ennél Több
Üzleti Laptopok
Részletek

Ismét kapható a Lenovo Yoga 300

A Lenovo Yoga névvel különbözteti meg az úgynevezett átalakítható 2 az 1-ben laptopjait. A 2 az 1-ben laptop egy olyan készülék, mely laptop formában is, és táblagép formában is használható. Ezt úgy oldják meg, hogy a kijelző nem csak 90-100-110-120°-ig nyitható, hanem 360°-ban körbefordítható így a kijelző visszahajtható a billentyűzet hátoldalára, és egy táblagéphez hasonló készüléket kapunk. Ez az átalakítás bekapcsolt állapotban is végrehajtható, a működést nem zavarja. A Lenovo Yoga-t gyárt 15,6"-os, 14,1"-os, 13,3"-os, 11,6"-os, és 10,1"-os kijelzővel. A 11,6"-os kijelzővel gyártott Lenovo Yoga 300-11IBR mind közül a legolcsóbb.
A laptop alapja egy Intel Celeron N3060 belépő szintű processzor. Az alacsony fogyasztása elősegíti a hosszú akkumulátoros üzemidőt, a nem túl nagy teljesítménye viszont elegendő hétköznapi feladatok végzésére: internet böngészése, levelezés, zenék és nem túl nagy felbontású filmek lejátszása, dokumentumok kezelése, egyszerűbb játékok futtatása, stb. A központi memóriája 4 GB, ebben a kategóriában több nem szokott előfordulni. Gyenge pontja a tárhely, mely egy 32 GB kapacitású eMMC memória egység. Ez lesz a Windows C: meghajtója, fürgébben működik, mint egy hagyományos merevlemez, de jóval kevesebbet tudunk rajta tárolni. Külső eszközzel bővíthető a tárolókapacitás, memóriakártya, külső merevlemez, internetes felhőtárhely. Optikai meghajtót nem tartalmaz, de az ekkora méretű laptopokban el sem fér, szükség esetén külső DVD író vásárolható hozzá. A laptop a kijelző érintésével is vezérelhető, táblagép üzemmódban nincs is más lehetőségünk. Csatlakozási lehetőségei, mint egy normál laptopnak: 3 db USB, ebből az egyik 3.0-s, gigabites vezetékes hálózat, HDMI képkimenet, ac-s wifi, és bluetooth. Ára tartalmazza a Windows 10 operációs rendszert is. Természetesen Microsoft Office 365 programcsomaggal együtt is megvásárolható.
Mely készülékek tekinthetők vetélytársaknak? Ha a 2 az 1-ben készülékek kínálatát vizsgáljuk, látható, hogy a Lenovo Yoga készülékek közül ez a legolcsóbb. 11,6"-os kijelzővel kapható még a Dell Inspiron 3179, és a Dell Inspiron 3158, mindkettő nagyobb teljesítménnyel, de több, mint dupla áron. Kis kijelzővel, még szerényebb teljesítménnyel az Asus T101 sorozat, és az Acer Switch-ek. Mindkettőre jellemző, hogy olcsóbb árkategóriában csak 2 GB központi memóriát tartalmaznak, és még így is valamivel többe kerülnek a Lenovo Yoga 300-nál. Ha nem fontos az érintő kijelző, és a táblagéppé alakíthatóság, akkor az Acer Aspire ES1-132-C920 ugyanezekkel a paraméterekkel néhány ezer forinttal olcsóbb a jelenleg akciós Lenovo Yoga 300-asnál, de az univerzálisabb felhasználhatóság csak megéri a minimális árkülönbözetet.
Az összehasonlításból látható, hogy a Lenovo Yoga 300-11IBR kategóriájának szinte legjobb ár/érték arányú laptopja, kis mérete és súlya jól hordozhatóvá teszi, ráadásul burkolata kívülről fehér, így a hölgy vásárlók csinosabb készüléket használhatnak, mint az átlagos és unalmas, fekete és szürke laptopok.

Hozzászólás