Gamer Laptopok
Kell Ennél Több
Üzleti Laptopok
Részletek

i3-ast vagy i5-öst, milyen processzor legyen a laptopban?

Intel processzorok Processzor tipusok

A processzorról röviden azt kell tudni, hogy alapvetően határozza meg a laptop teljesítményét, egyszerűen a processzor a laptop agya, igy  talán, érthető, hogy a közhiedelemmel szemben,   A laptop vásárlás legfontosabb lépése, amikor eldöntjük, milyen teljesítményű processzor szeretnénk a laptopunkba. Ha a pillanatnyi anyagi lehetőségek nem korlátozzák le a választást, akkor - hosszú távra gondolkodva - mindenképpen érdemes legalább középkategóriás teljesítményű laptopot választani, ha nem a mai, akkor a jövőbeli igényekre gondolva.
Az említett középkategória az Intel kínálatából az Intel Core i3 processzor. Az Intel Core i3 processzor kategória, minden évben újabb változatai jelennek meg, melyek fejlettebb tulajdonságokkal rendelkeznek, pl. nagyobb teljesítmény és kisebb fogyasztás. Ezek a processzorok hétköznapi célokra használhatók: irodai munka, internetezés, filmnézés, zenehallgatás.
Miben különbözik egy Intel Core i5-ös processzor egy Intel Core i3-astól? A két laptop processzor, ha egyforma generációhoz tartozik, akkor jobbára egyforma a felépítése, és a paraméterei, de van két különbség. Az egyik a működtető alap órajel, mely az Intel Core i5-ös esetén magasabb,  A processzor sebessége mérhető úgy, hogy egy teljesítményigényes feladat fut rajta, de mérhető 4 teljesítményigényes feladat futtatása is. Az Intel Core i5 processzor egy teljesítményigényes feladat esetén hatékonyabban képes növelni a teljesítményt, ezért egy szálon terhelve egy 7. generációs Intel Core i3 processzornál nagyobb teljesítményt nyújt egy 4. generációs Intel Core i5 is. 4 szálon erősen terhelve egy 6. generációs Intel Core i5 processzor és egy 7. generációs Intel Core i3 processzor hasonló teljesítményt nyújt. Általános felhasználásnál inkább 1-2 nagy teljesítményigényű szál jellemző, így meggyőző az Intel Core i5 processzorok teljesítményfölénye.
Egy Intel Core i5 processzor 25-50%-al nagyobb teljesítményre képes, mint egy Intel Core i3, így nagyobb gépigényű alkalmazások esetén az Intel Core i5 processzor gördülékenyebb vagy gyorsabb végrehajtást eredményez, tehát videószerkesztésre, tervezőprogramok futtatására, és játékra is jobb választás.

 A Core i7 az üzleti, nagy teljesítményt igénylő feladatokra lett optimalizálva, csúcskategóriás felhasználói igények esetén, illetve játékosoknak , vagy grafikusoknak is bátran ajánlható.

Laptop.hu

Hozzászólás