Gamer Laptopok
Kell Ennél Több
Üzleti Laptopok
Részletek

HP Pavilion X2 10 teszt

HP Pavilion X2 10

A netbookok kihalásával új termékvonallal jelentkezett a legtöbb laptop gyártó, ez a 2in1 vagy hibrid készülékek családja. Önállóan működő, használható teljesítményű tabletekről beszélünk, melyek rendelkeznek egy saját billentyűzet modullal, melyet ízlés szerint használhatunk vagy elhagyhatunk. Ezen készülékek már ki tudják elégíteni azt a felhasználói igényt, melyre a netbookok képtelenek voltak.

c04396513_1560x1144

A HP Pavilion x2 10 az átlagtól kissé eltérő megközelítést ad: egy komolyabb teljesítményű tabletet  találunk a csomagban – amely már nem csak tartalom fogyasztásra alkalmas, mint a kategória konkurensei, hanem korlátozottan tartalom szerkesztésre is – amelyet a mellékelt billentyűzettel akár laptoppá is alakíthatunk. Nem fog kiváltani egy teljes értékű laptopot, de nem is arra lett kitalálva.

A HP platformja nem a hagyományos megoldást követi, a billentyűzetmodul nem egy vaskos-súlyos ellensúly, valóban csak egy sima billentyűzet – no de akkor mitől nem borul fel az egész? A trükk a tokban rejlik, ugyanis a billentyűzet alja egy félmerev tokban folytatódik, melyre mágnesesen rögzül a kijelző modul és ami két fix állásban tablet támaszként is szolgál.

hp-pavilion-x2
A hardver bőven elegendő a megcélzott felhasználáshoz, a négy magos Intel Atom processzor, a 2GB RAM és az 1280*800-as kijelző együttese jó választás lehet akár filmet nézünk, akár interneten ápoljuk kapcsolatainkat, akár irodai programokat használunk. Ehhez persze megkapjuk az Office 365 Personal liszenszét is a Windows 8.1 + Bing mellé, így semmi sem áll produktivitásunk útjába. A 8.1-es verziótól nem kell tartanunk, hiszen opcionálisan frissül 10-re, csak jóvá kell hagynunk a frissítést. A multimédiás felhasználást erősíti, hogy a hangszórók végre a kijelző mellé kerültek, így a konkurenseinél lényegesen szebben szóló készülékről beszélünk.

hp-pavilion-x2-10_03

Portokból sok újat nem mutat a HP terméke: normál USB, micro HDMI, headset, micro SD foglalat (érdemes is rögtön bővítőkártyát is vennünk a készülékhez), töltő csatlakozó.

A csomag tartalma a készüléken kívül a billentyűzet modul a támasszal egybeépítve, egy minimalista leírás, fali töltő és az Office liszensze és persze a jótállási jegy.

Hozzászólás