Gamer Laptopok
Kell Ennél Több
Üzleti Laptopok
Részletek

Geoffrey William Arnold Dummer 1909. február 25-én született, az integrált áramkör prófétájának" nevezték.

Geoffrey William Arnold Dummer 1909. február 25-én született, az integrált áramkör prófétájának" nevezték.

dummer Geoffrey William Arnold Dummer

Geoffrey William Arnold Dummer 1909. február 25-én született angol elektronikai mérnök elsőként népszerűsítette az integrált áramkör koncepcióját. A mikrocsip-ek fejlesztése az 1940-es évek végén és az 1950-es években indult meg. Dummer az 1930-as évek elejétől villamosmérnöki tanulmányokat folytatott a Manchesteri Műszaki Főiskolán. Az 1940-es évek elejére a malverni Telekommunikációs Kutatóintézetben dolgozott. A TRE munkatársaival végzett munkája során rá jött , hogy jobb áramköri elemet lehetne gyártani olyan anyagokból, mint a szilícium. 1952-ben az elsők között beszélt nyilvánosan az integrált áramkörökről, koncepcionális munkáját egy washingtoni  konferencián mutatta be.

1952 májusában kijelentette: "A tranzisztor megjelenésével és a félvezetőkön végzett munkával általában lehetségesnek látszik elektronikus berendezéseket elképzelni egy szilárd blokkban, összekötő vezetékek nélkül. Ez ma már általánosan elfogadott, mint az integrált áramkör első nyilvános leírása.

Ennek eredményeként "az integrált áramkör prófétájának" nevezték. Az első ilyen áramkör megalkotásának  dicsősége azonban nem neki jutott, hanem az ötletet 1958-ban megvalósító Jack Kilbynek.

Jack Kilby Jack Kilby

Miután Jack Kilby 1958-ban feltalálta az első hibrid integrált áramkört, Noyce 1959-ben önállóan feltalálta az új típusú integrált áramkört, a monolit integrált áramkört. A Noyce változata szilíciumból , míg a Kilby chip germániumból készült . Kilby IC-jével ellentétben, amelynek külső huzalcsatlakozásai voltak és nem tudták tömegesen gyártani, a Noyce monolit IC-chipje az összes alkatrészt szilícium-chipre helyezte és rézvezetékekkel kötötte össze.

Noyce Moore és Andrew Grove Gróf András

Noyce és Gordon Moore 1968-ban alapították az Intel-t , amikor elhagyták a Fairchild Semiconductor-t. Arthur Rock , az Intel igazgatóságának elnöke és a vállalat egyik fő befektetője elmondta, hogy az Intel sikeréhez a cégnek szüksége van Noyce-ra, Moore-ra és Andrew Grove-ra. Noyce a látnok, inspirációra született. Moore a technológia virtuóza, és Grove a technológusból lett menedzsment tudós.

A jelenlegi kínálatunkban 1186 db Laptop van mára már 11. generációt is megélt korszerű  Intel processzorral, de ezek nemjöhettek volna létre ha nincs Geoffrey William Arnold Dummer.

 

Laptop.hu

Hozzászólás