Gamer Laptopok
Kell Ennél Több
Üzleti Laptopok
Részletek

Gamer laptopok

Mint a nevük is mutatja, ezeket a laptopokat játékos felhasználásra szánják. Sok verseny, lövöldözős, mászkálós játék az igazihoz nagyon hasonló világot rajzol elénk a képernyőn. Az ilyen kép megjelenítése általában komoly teljesítményt kíván a laptoptól, sőt mondhatjuk, hogy a játék a leg teljesítmény igényesebb felhasználás, vagyis ez igényli a legerősebb laptopot.

Mi határozza meg a laptop erejét?

Gamer versenyek Gamer versenyek

Elsősorban a processzor. A laptopok többségében kétmagos processzor van. Az Intel Core i5 és az Intel Core i7 processzorokból akad, úgynevezett négymagos, melyek komolyabb számítási teljesítményre képesek. Ezeket a processzorokat HQ betűjellel látják el, mely nagy teljesítményt és négy magot jelent. Egy ilyen processzor – nagyigényű program futtatása esetén – egy átlagos laptop processzorhoz hasonlítva akár háromszoros energiát képes fogyasztani. Minden feladat végrehajtási sebességét a processzor határozza meg, ezért szükséges az erős processzor.

A másik fontos alkatrész a videokártya. A videokártya egy képalkotó célszámítógép, mely a processzor helyett kiszámolja a megjelenítendő képet. Érdemes Nvidia gyártmányú GTX jelölésű videokártyát választani, mert ezek a nagyobb teljesítményre képes változatok. A videokártya memóriája is számít, minimálisan 2 GB, de inkább 4 GB legyen, bár a drágább laptopokban ennél több is lehet.

A teljesítményt még meghatározza a központi memória, a RAM. Ha gamer a laptop, akkor legyen legalább 8 GB. 16 GB-ra bármelyik gamer laptop bővíthető, van amelyik tovább is. A korszerű laptopok már gyorsabb, DDR4 szabványú memóriákkal működnek.

A tárhely lehet merevlemez vagy SSD, de általában egy gamer laptopba egyszerre is beszerelhető mindkettő. Az SSD a programok indítását, játék és játékpálya betöltését gyorsítja fel.

Gamer laptop Gamer laptop

Egy gamer laptop általában fullHD felbontású matt kijelzővel, háttérvilágított a billentyűzettel, nagy sebességű hálózati kapcsolatokkal van felszerelve.

 

A korszerű gamer laptopok általában már csak Windows 10 operációs rendszerrel üzemeltethetők, némelyiknek benne van a Windows 10 az árában, más készülékek operációs rendszer nélküliek.

Cikkünk folytatásában arról is olvashatnak majd, hogy milyen gyártók Gamer laptopjai érhetőek el oldalunkon. A laptop.hu célja hogy minél tökéletesebben kiszolgálja ügyfeleink igényeit, ezért kínálatunkban a Gamer laptopok is megtalálhatók nagy választékban.

laptop.hu

Hozzászólás