Gamer Laptopok
Kell Ennél Több
Üzleti Laptopok
Részletek

Dell munkaállomás sorozata, a Precision, 1997-ben Dell Workstation néven indult július 28-án.

A Dell munkaállomás sorozata, a Precision, 1997-ben Dell Workstation néven indult július 28-án.

A professzionális munkaállomások ma már szinte semmiben sem különböznek a PC-ktől. Amitől mégis munkaállomás lehet a munkaállomás, az az erősebb hardver, fontos hogy a komponensek (pl. videokártya) megkapják a mérnöki-tudományos, grafikus szoftverek gyártóinak pecsétes papírját arról, hogy a hardver tesztelt, bevizsgált és biztosan kompatibilis a termékükkel.

Érdekesség, hogy a Dell munkaállomás sorozatának első, 1997-ben piacra került Workstation 400 tagja igencsak horror, 12 000 dolláros árcímkével debütált. Ebben egy vagy két Pentium II 266 vagy 300 MHz-es processzor, legfeljebb 512 megabájt RAM, illetve egy 16 megabyte-os videokártya szolgáltatta az alapokat Windows NT operációs rendszerrel karöltve. A gyártó elmondása szerint a megjelenést követő első negyedévben mindössze 700 darabot sikerült értékesíteni, a szerényen sikerült debütálást követően viszont megszaladt a kereslet, a második negyedévben már 7000 darabot szállított le a Dell, amely az akkori piaci viszonyok között kifejezetten jó eredménynek számított.

A termékvonal a gyártó egyik sikertörténetének számít, ugyanis a bemutatást követő néhány éven belül már a piac közel 50 százalékát birtokolta termékeivel a Dell, amely nagyjából 10 évig volt piacvezető a kategóriában.

A Precisionok között a legnépszerűbbnek számító mobil munkaállomás 2017 ben kapott egy egyedi, úgynevezett Anniversary Edition variánst. Ez a korábban megjelent Precision 5520 enyhén átszabott kiadása, amely ennek megfelelően négymagos Intel Core i7-7820HQ processzort, 8 gigabájt DDR4-2400 szabványú memóriát, illetve egy  256 gigabyte-os SSD-t tartalmazott, a grafikus kártya szerepét pedig ebben az esetben is a 4 gigabyte-os Nvidia Quadro M1200-ra bízta a Dell.

A megjelenítő  15,6 hüvelykes UHD  érintésérzékeny  volt amely különbséget jelent az 5520-as sorozat többi tagjához képest, amelyek alapértelmezetten nem érintésérzékeny, IPS panellel kerültek piacra.

A Dell által gyártott jó minőségű üzleti   Laptopok üzleteinkben is kaphatók  3 év jótállással, természetesen az itt leírtakhoz képest fejlettebb és erősebb processzorral és videokártyával. Az évek folyamán a precision  után az XPS a  Dell Vostro és a Dell Latitude  is népszerű üzleti termékké vált.

Laptop.hu

Hozzászólás