Gamer Laptopok
Kell Ennél Több
Üzleti Laptopok
Részletek

Core M processzorok jönnek?

A Computexen feltűnt új jelzés érdekes megoldásokat rejt.

Az Intel a Core M termékekről az idei Computexen beszélt először. Akkor csak annyit lehetett megtudni, hogy Broadwell fejlesztés energiatakarékos változatai lesznek, azaz a korábbi Y sorozatú Core megoldásokra leváltóinak tekinthetők. A vállalat 5 watt alatti SDP fogyasztást ígért, de az új információk birtokában az SDP definíciója már nem igazán használható, mivel módosítja a mérési rendszerét az Intel.

A fogyasztás meghatározására használt új formula leginkább az eddig ismert SDP és TDP közé lő, tehát az új fogyasztási adatokat így kell szemlélni. Ez megnehezíti az összehasonlítást a korábbi termékekkel, de annyiban segít, hogy mostantól az Intel által megadott értékek is közelebb lesznek a maximális fogyasztáshoz.

Az érkező Core M megoldások paramétereit az alábbi táblázat részletezi:

Látható, hogy a lapkák alapórajelei rendkívül alacsonyak. Ez nagyrészt annak köszönhető, hogy az IGP és a két processzormag együtt nem képes magas órajelen üzemelni a rendkívül korlátozott fogyasztási keretnek köszönhetően. Külön-külön azonban a turbó igen nagy lehet. Ha csupán az egyik processzormagra van szükség, akkor elérhető a 2, illetve a 2,6 GHz-es órajel, míg ha csupán az IGP dolgozik, akkor a nagyon alacsony órajele 800 MHz-re ugrik. Kombinált terhelésnél a köztes órajelekre van kilátás.

Írta: Abu85 | 2014-07-04 08:42 | Forrás: PROHARDVER!

Hozzászólás