Gamer Laptopok
Kell Ennél Több
Üzleti Laptopok
Részletek

Bill Gates és Paul Allen elkezdték kifejleszteni az Altair-en használható BASIC nyelvet majd, 1975. március 1-től Paul Gardner Allen az (MITS) szoftverigazgatója lett.

Bill Gates és Paul Allen  elkezdték kifejleszteni az Altair-en használható BASIC nyelvet majd, 1975. március 1-től Paul Gardner Allen az (MITS) szoftverigazgatója lett.

Paul Allen amerikai számítógép programozó és vállalkozó, 1953. jan. 21-én született.  1972-ben Allen és Gates vásárolt egy Intel 8008-as chipet 360 dollárért, hogy számítógépet építsenek. Gates ekkor a Harvardon tanult. Ekkoriban készült el a világ első mikrokomputer készlete, az Altair 8080, és közösen elkezdték kifejleszteni az Altair-en használható BASIC nyelvet. Az Altair gyártója, a Micro Instrumentation and Telemetry Systems (MITS) meg is vásárolta tőlük a Basic-et. Ezután 1975. március 1-től Paul Gardner Allen az (MITS) szoftverigazgatója lett. Ez nem tartott sokáig 1 hónappal később rábeszéli Gates-t, hogy  otthagyja a Harvardot, és megalapították a Micro-Soft céget. Céljuk az volt, hogy mikrokomputer nyelveket fejlesszenek és adjanak el.

Paul Allen és Bill Gates 1981-ben
Bill Gates és Paul Allen - 1981

1983-ban Paul Allen-nél Hodgkin-kórt diagnosztizáltak. Azokban az időkben bár betegsége miatt nem volt olyan aktív vezetőként mind korábban de ötleteivel segítette a Microsoft céget és a Windows kezdeti fejlesztéseit. Jelenlegi kínálatunkban több mind 1000 Laptop található Windows 10 operációs rendszerrel és a vég másik népszerű terméke a Microsoft Office programcsomag is több mind 100 laptopunkkal megvásárolható.   bár ő is része volt a cég történetének nevét kevesen ismerik.    Bár meggyógyult 2000 novemberében le mondott  az igazgatótanácsban betöltött pozíciójáról. 1986 és 2000 között több más  befektetése is volt a technika különböző területein, befektetett például egy telekommunikációs cégbe, valamint egy technológia kutatócégbe, ami több mint 300 szabadalmat jegyzett be.  Egy űrkutatási, illetve repülőgép-fejlesztéssel foglalkozó céget is létrehozott, ami később az első olyan privát repülőt is elkészítette, ami többször egymás után is képes volt embert vinni az űr határára.

paul allen spaceshipopne Paul Allen spaceshipopne

 A Forbes magazin szerint akkor ő az Egyesült Államok harmadik leggazdagabb embere. 2007-ben és 2008-ban rajta volt a Time Magazin „A világ 100 legbefolyásosabb embere” című listáján.

Halála előtt 20,2 milliárd dolláros vagyonával a világ 46. leggazdagabb embereként tartották számon. Vagyonából 2 milliárd dollárt jótékony célokra adományozott, és több száz millió dollárral támogatott több orvosi és tudományos kutatást is. Halálát végül több mint három évtizeddel korábban megállapított és akkor sikeresen kezelt betegségének kiújulása okozta. Paul Allen 65 évet élt.

Laptop.hu

Hozzászólás