Gamer Laptopok
Kell Ennél Több
Üzleti Laptopok
Részletek

Asus Transformer Book Trio TX201LA

469588.asus-transformer-book-trio-tx201la-cq024hAndroid Haswell Tablet Touchscreen Ultrabook Windows

Tripla Bajnok? Tábla és dokkolható billentyűzet? Notebook? Androidos tablet? Az Asus kombinálta ezeket és megteremti a szentháromságot.

 

A Transformer Book Trio TX201LA meglehetősen sokoldalú lett. A gyártók és a Microsoft keményen dolgoznak, hogy a Windowsos számítógépet a hordozható és érintőkijelzős világba bevezessék. Az új WIndows több kevesebb sikerrel vizsgáztatja a csempés felületet számlálhatattlan konvertibilis pc-n, a vásárlók meg azt sem tudják melyik mire jó, és miért cseréljük a pc-t laptopra, a laptopot, meg tabletre.

Sajnos még a legdrágább modellek ami technikai paramétereit tekintve tökéletesek, nem tudnak versenyezni az általános felhasználásra készült olcsó, hosszú üzemidejű  Androidos táblagépekkel. Ezek ugyanis jobban teljesítenek ha szimpla böngészésről vagy szórakoztatásról van szó.

Az Asus mostani  elszánt lépésével a Transformer Book Trio-val teljesen sajátos koncepciót állít elénk. Dedikált Android rendszer a tablet-ben, még a dokkolóban (billentyűzet) egy prémium tudású ultrabook rejtőzik a megfelelő csatlakozókkal. A vásárló így három eszközt kap: Ott az Intel Atom processzorral szerelt Androidos tablet, a piciny asztali Pc a maga Core i7-ével, és Windows-val, végezetűl pedig együtessen kombinálva megkapjuk a hordozható laptopunkat.

A tesztünket kihívok nélkül nem tudnánk szemléltetni,  kiválasztani nem volt könnyű őket, figyelve a méretre, tudásra árra:

- Dell XPS 12

- Lenovo Yoga 2 Pro

A transformer Trio bruttó: 333 900 Forintos áron érhető el. A vásárló ezért a pénzért jogosan sokat várhat el és kap is. A külső szembetűnően kifinomultra és elegánsra sikerült. A készülék külseje túlmutat a piac mostani egyhangú formáin. A “túloldalról” ellesett technológiának köszönhetően, mind a két egység egy-egy anodizált alumínium tömbből lett kimarva. A prémium minőség első fogásra érződik, nagyon tartós és masszív a ház. A gyönyörüen csiszolt a felület egyáltalán nem csúszik. A súly sem elhanyagolható 1703 gramm, ebből a tablet 714 gramm.

A tablet csatlakozója fémből készűlt, a többi billentyűzettel ellentétben jó nagy mágneses körmöket kapunk. Ezáltal stabilan áll a tablet (kijelző) a dokkólóban, a holtjáték egészen minimális.

Kommunikációs eszközök
A legfrissebb Intel AC 3160 WI-FI adapter kapjuk ami a legutóbbi szabványoknak felel meg, első ízben szerelt gigabit sebességű technológiával, ez 3.5 GBit/s jelenthet. Természetesen ehhez  a Router oldali résznek is birtokába kell lennie a 802.11ac szabványnak. Bluetooth 4.0-val is fel van szerelve a PC-s egység. Az Androidos rész 802.11n-es technológival kapjuk és Bluetooth 3.0 jár mellé.

Kiegészítők
Az Asus két tápegységet ad, egy 45 wattost ami a PC-s egységhez és a tablethez is kiválló, és egy kisebb 10 wattosat. Van még egy hasznos tisztítókendő ami említésre méltó még a garanciajegy és a kézikönyv mellett. A kis a tok megfelelő védelmet nyújt cipelés közben, legalább ezt már nem kell már venni.

 asus-transformer-book-trio-tx201la-cq024h-ezust-laptop-3

Garancia: 24 hónap

Szoftver
Mind az Android Jelly Bean 4.2 és a Windows 8 pro operációs rendszer előre van installálva.  MInd amellet számos ismert és új Asus kiegészítő hasznosságok is helyett kaptak. Nagyon ötletes hogy a PC-s egység használható HOT SPOT-ként az Androidos táblához. Az melyik fájl/meghajtó érhető el a két operációs rendszer számára nem kérdés mert itt van erre a DISK SHARE. A Smart Charging programmal állíthatjuk be melyik akkumulátort használja elsődlegesen. Webpage Share pedig közvetlen figyeli mikor melyik gépen mit böngésztünk hogy akadálytalanul folytathassuk azt eszközök váltásakor.

Talán a legfontosabb a Trio OS Switcher ami a háttérben fut, ezzel válthatunk az Android és a Windows rendszer között, az inaktív OS ilyenkor készenléti állapotba kerül, ezt a felhasználónak kell leállítania, ha nem használná. Végül, MS Office trial verziója is fent van.

 asus-transformer-book-trio-2_1

Az  5 MP hátsó kamera csak  Androiddal használtó.  A kép minősége elfogatható, autófocus is egészen jól működik, a kép elésseg ezen a színten még azért hagy némi magyarázni valót, szóval  ne ezzel induljuk el fotózni A képeket androidon érhetjük el, de agészen ügyesen és gyorsan  tudunk váltani a rendszerek között, ezzel nem lesz baj.

Az előlapi kamera nem csaka  gyenge  HD felbontásal küzd de még a a minősége is elég zsenge, videó telefonálásra elég lesz viszont.

Garancia: 24 hónap

Billentyűzet
A billentyűzet a ma már megszokott szigetes elrendezésű, erős de nem kemény érzésre A gombok kellően közel vannak, de nem túlságosan. A folyamatos gépelésnél a leütések  kellemesek és megfelelő a visszajelzése a billentyűzetnek. A nyilak különálló részt kaptak, a bekapcsoló gomb is a billenytyűzeten található. A csuklótámasz elég széles ahhoz, hogy a nagyobb kezű felhasználók se érezzék kényelmetlenűl magukat.

Touchpad
A jobb és bal gombok hangosak, és kemények, igy biztos, hogy tudjuk mikor kattintunk a felület simábra lett csiszolva mint a ház, de még így is komfortos a navigálás.

Érintés
A 10 ujjas multi-touchscreen gyors és reszponzív egészen a széleken is. Az egy ujjas gesztusok még a fekete keretben is reagálnak (W8). A erősseb lenyomásra sem jelentkezik a kijezőn egyenletlenség (touch Mura-Free)

A kijelző
A FHD (1920 x 1080 pixel, 199 ppi) 11.6-os kijelző megfelelő kontrast és fényerővel bír, a színek élénkek,  panaszra nem lehet okunk. A fényerő 350 cd/m², és a kontraszt 800:1. 331 cd/m² átlagot mértünk a széleken és 360 cd/m² középen.

Teljesítmény
Az Intel Core i7 4500U kétmagos processzora 1.8 - 3.0 GHz es. (TDP: 15 watt). Az új Haswell CPU Hyper Threading és AVX2 támogatással jár.

A processzorba integrált videovezértlő egy HD 4400 grafikusgyorsító. A mostani játékokat leképzi alacs részletességgel (nem FHD) gond nélkül. A rendszer memóra 4 GB. A tabletnek külön dedikált 2 GB jár. A PC-s egységben egy 1000 GB (5400rmp) HDD teljesít, a tablet pedig 16 Gb eMMc-vel van szerelve, ehhez a Windows is hozzá fér (10.9 GB szabad). A tablet a ma méltán jónak mondható Intel Atom Z2560 kétmagos 1.6 GHz processzorát.

forrás: Sebastian Jentsch, 02/03/2014

Hozzászólás