Gamer Laptopok
Kell Ennél Több
Üzleti Laptopok
Részletek

Android 5.1

Android 5.1calendar-lollipop

Az Android operációs rendszer 5.1-es verziója 2015. március elején jelent meg hivatalosan, az 5.0-ás (Lollipop) őszi sikertelensége után. A sikertelenség viszonylagos, inkább az érdeklődés hiányából fakadt, illetve komoly memória-kezelési problémák is adódtak az 5.0-val az egyéb bug-ok mellett.

 A Lollipop 5.1 újdonságai röviden:
  • eszközvédelem: Az egyik legfontosabb újdonság nem is lesz minden készüléken elérhető. Az úgynevezett "Device Protection" egy lopás elleni/utáni védelmi vonalat jelent - ha ez működik, akkor egy elhagyott / ellopott készülék egészen addig zárolt marad, amíg arra be nem jelentkezünk a Google-fiókunkkal. A rendszer akkor is ezt követeli meg, ha valaki gyári visszaállítást hajt végre a készüléken. A funkció akkor működik, ha használjuk a képernyő zárolását, illetve be vagyunk jelentkezve a Google-fiókunkba.
  • fejlettebb vezeték nélküli hálózat kezelés: az 5.1-et futtató eszközök képesek lesznek emlékezni arra, ha egy Wi-Fi-s kapcsolat jelerőssége túl gyenge volt, vagy egyáltalán nem is tudott hozzáférést biztosítani az internethez. Az ilyen kapcsolatokat a jövőben nem próbálja meg automatikusan létrehozni a rendszer.
  • javított priority mode: az 5.0-ban bemutatkozott Priority Mode már nem csak arra jó, hogy a kiválasztott értesítéseket elnémítsa. Mostantól meghatározott időre vagy állandó jellegűre is bekapcsolhatjuk a funkciót, amely szükség esetén csak a következő ébresztőig lesz aktív.
  • kényelmesebb hangerő beállítások: eddig a hangerő gomb csak a zenelejátszás hangerejét szabályozta, mostantól egy közös felületen érhető el minden hangfunkció hangerő vezérlése
  • ébresztés hangerejének kényelmesebb beállítása: most már az óra kezelőfelületén keresztül állíthatjuk az ébresztés hangerejét
  • két SIM kártya kezelése: ugyan eddig is voltak két SIM használatát támogató készülékek, azok esetében a gyártók saját megoldást fejlesztettek erre a célra. Hosszabb külföldi tartózkodások alatt egyébként meglehetősen kényelmes (és a roamingnál kedvezőbb díjszabású) a mobilnetezéshez egy csak adatszolgáltatást biztosító kártyát venni egy helyi szolgáltatótól. Mostantól erre az Android egységes, “gyári” lehetőséget kínál, így várhatóan a két SIM-es telefonok száma is növekedni fog.
Hozzászólás