Gamer Laptopok
Kell Ennél Több
Üzleti Laptopok
Részletek

A StarCraft egy valós idejű stratégia számítógépes játék, 1998. április 1-én mutatták be.

A StarCraft egy valós idejű stratégia számítógépes játék, 1998. április 1-én  mutatták be.

A StarCraft egy valós idejű stratégia számítógépes játék, melyet a Blizzard Entertainment adott ki. 1998. április 1-én  mutatták be, és nem áprilisi tréfa ez volt a legtöbbet eladott számítógépes játék abban az évben.  A Blizzard becslése szerint 2006-ig 9,5 millió példányt adtak el a StarCraft-ból és annak kiegészítőjéből, a StarCraft: Brood War-ból.

Starcraft Starcraft

Az volt a Starcraft-ban a forradalmi újítás, hogy itt a három játszható faj nagyon különbözött egymástól, ellentétben a régi stratégiai játékokkal, amikben mindössze az egységek kinézetét és néhány apró dolgot változtattak meg, de a tulajdonságaik ugyanazok maradtak. Ellenben itt a három faj, a Terranok, Protossok, Zergek nem hasonlítanak egymásra. A hüllőszerű Zergeknél még az egységek képzése is  más volt tojásból keltek ki, a főépület mellett mozgó lárvákból keltek ki a harcosok, a varázslók és a termelő-építő egységek is. A Terranok az emberi fajt képviselték robotok voltak a harcos egységeik. A Protos energiafegyvereket használó faj volt.  A három fajon belül több politikai csoport háborúzott egymással.

victory-the-suit-starcraft-rifle-strategy-hd-wallpaper-previewA Terran épületek képesek a levegőbe emelkedni és helyet változtatni, valamint megjavítani a házaikat. Eltérnek az építési folyamataik, a Zerg épületek olcsóbbak, viszont csak egy kúszó nyálkán keresztül tudnak terjedni. A harci egységeknél mindenki más tulajdonságokkal bír, a Protoss Zelóták 3x-4x olyan erősek, mint a Terran Tengerészgyalogosok, viszont drágábbak.

Volt magyar változata is a Huncraft egy magyarok által készített, magyar nyelvű, valós idejű stratégiai PC-játék, ami 2002-ben jelent meg ingyenesen letölthető formában, új hősöket, valamint fajonként egy-egy új egységet, illetve hadjáratot tartalmaz, összesen 26 küldetéssel. A Blizzard nem engedélyezte a fordítás hivatalos megjelenést az eredeti játék kiegészítőjeként, csupán az interneten való terjesztést cselekménye a StarCraft  Brood War után játszódik.  A HunCraft Interactive munkatársai évek alatt, a saját költségükön, profi színészekkel és lelkes amatőrökkel elkészítették ezen játékok teljes szöveges fordítását és szinkronizálását.

Elismerések

  • Origins Award: A Legjobb stratégiai játék, 1998.
  • Gamespot: minden idők legnagyobb játéka
  • IGN: Minden idők legjobb játékai: összesített 7. helyezett, 2003
  • a PC-játékok közül  2. helyezett, , 2005
  • Csillag a Walk of Game kövezetén, San Francisco, 2006

A játék megjelent Macintoshra,  és  StarCraft 64 fantázianév alatt, 2000-ben j Nintendo 64-re. Az eredeti pályákon felül tartalmazott még további küldetéseket is ugyanakkor a többjátékos lehetőség csak osztott képernyős mód ként volt benne s a videók és a hangok is hagytak maguk után kívánnivalót.

A játék folytatása a StarCraft 2 végül 2010. július 27-én jelent meg.

Laptop.hu

Hozzászólás