Gamer Laptopok
Kell Ennél Több
Üzleti Laptopok
Részletek

A San Franciscó-i Macworld kiállításon az Apple bemutatta 2006. január 10-én az Intel processzorokra épülő első számítógépeit, az új iMacet és a MacBook Pro Laptopot.

A San Franciscó-i Macworld kiállításon az Apple bemutatta 2006. január 10-én  az Intel processzorokra épülő első számítógépeit, az új iMacet és a MacBook Pro Laptopot.

A San Franciscó-i Macworld kiállításon az Apple bemutatta az akkor már több mint egy évtizede használt PowerPC platformot leváltó Intel processzorokra épülő első számítógépeit, az új iMacet és a MacBook Pro Laptopot.

2005. június 6-i főbeszédében Steve Jobs hivatalosan bejelentette, hogy az Apple 2006-tól kezdi meg az Intel alapú Macintosh számítógépek gyártását. Jobs megerősítette azokat a híreszteléseket, amelyek szerint a vállalat titokban gyártotta jelenlegi Mac OS X operációs rendszerének verzióit mindkét PowerPC-hez és az Intel processzorok-hoz az elmúlt 5 évben, és hogy az Intel processzoros rendszerekre való áttérés 2007 végéig tart.

macbook pro 2006 macbook pro 2006

2006. január 10-én megjelent az Intel alapú iMac, és Steve Jobs megmutatta, hogy tud jobbat a Power PC modellnél.  Az Intel alapú iMac órajele nem szárnyalta túl a PowerPC modellt, csak éppen dupla magos volt, vagyis nagyon leegyszerűsítve éppen kétszer volt gyorsabb akkor három hónapos elődjénél.

A Mac Pro elérte a Jobs által korábban ígért 3GHz-es órajelet, csak a PowerPC helyett az Intel Xeon processzorral. Az első Mac Pro két darab 2-magos 2GHz-es, 2,66GHz-es vagy 3GHz-es processzorral volt rendelhető. A Xeon processzorokkal a Mac Pro kétszer gyorsabb lett a Power Mac G5-höz képest. Emellett a  fogyasztás is szignifikánsan jobb lett, így kevesebb hűtésre volt szüksége a Mac Pro-nak, nagyobb bővíthetőséget téve lehetővé. Az alap modell 1GB, DDR2 RAM-mal érkezett, de akár 32GB-ot is tudott kezelni. A korábbi kettő helyett négy darab merevlemezt vagy SSD-t lehetett benne elhelyezni.

Steve Jobs bemutatójának egyik legfontosabb eleme az volt, amikor a 3 hónapos legutolsó PowerBook G4 modellt leváltotta az Intel alapú utóddal, az 1,67 és 1,83 GHz-es MacBook Pro modellekkel.

2006. tavaszán megjelent az iBook utódja, a MacBook, és a Power Mac G5 utódja, az Intel Xeon alapú Mac Pro számítógép, valamint a Xserve szerver. Bő egy évvel a megadott céldátum előtt, 2006. végére minden újonnan eladott Macintosh Intel alapú lett. 
A Macintosh eladások stabil növekedési pályára álltak.

Laptop.hu.

Hozzászólás