Gamer Laptopok
Kell Ennél Több
Üzleti Laptopok
Részletek

A Pong az Atari által kiadott videójáték, amely először egy helyi kocsmában, az Andy Capp's Tavern-ben majd 1972. november 29-én játéktermekbe adták ki.

 A Pong az Atari által kiadott videójáték, amely először egy helyi kocsmában, az Andy Capp's Tavern-ben majd 1972. november 29-én játéktermekbe adták ki.

A Pong az Atari által kiadott videójáték, amely először egy helyi kocsmában, az Andy Capp's Tavern-ben majd 1972. november 29-én játéktermekbe adták ki . A játék később rengeteg más platformra is átkerült: Nintendo, PSP, PC változatban is megjelent,de tv-n is játszható volt.

Pong Pong

 

Pong Pong

A videójáték először az 1960-as évek során jelenhetett meg,  laboratóriumi környezetben próbálták kifejleszteni az első prototípusokat. Az ipar viszont csak 1972-ben indult be, az Atari vállalatnak köszönhetően, amikor a cég kiadta a Pong nevű árkádgépét 1972. november 29-én.

Az árkádgépeket egyetlen játék futtatására tervezték, és általában játéktermekben találhatóak meg. Mára - a konzolok megjelenésével - a legtöbb országból szinte teljesen eltűntek, viszont Japánban még a mai napig virágzó kultúrát tudhatnak magukénak.

A Pong hatalmas szenzáció lett  aminek hatására számos vállalat kezdte el gyártani saját verzióját, hogy az eredetihez hasonlóan óriási tömegeket csábítson magához. Az Atari vállalat  pár évvel később elkezdte értékesíteni a Pong otthoni konzolos változatát, majd 1977-ben piacra dobta a saját Atari 2600 konzolját, amelyből a világon több mint egymillió példányt adott el.


A vállalat találmánya felvirágoztatta a szórakoztatóipart, ám később a sok klónverzió miatt hanyatlani kezdett az árkádgépek iránti, korábbi felfokozott érdeklődés, míg 1978-ban a Space Invaders videójátéknak köszönhetően újra lendületbe jött az elektonikus szórakoztatás szektora. 1982-re az árkádgépek már több bevételt termeltek, mint a popzenei ipar,köszönhetően az olyan, világszerte ismertté vált franchise-ok megjelenésének, mint a Pac-Man és a Donkey Kong.

A gyorsan növekvő iparban 1983-ban mutatkoztak először a hanyatlás jelei, mivel a folyamatos versenyzés alacsony színvonalú játékok megjelenését hozta magával, illetve egy konzolokkal túltelített piacot eredményezett.Számos vállalat szállt be a versenybe, amely visszaesést okozott az egész iparágban. Ugyanakkor a személyi számítógépek megjelenésével újabb kapuk nyíltak meg a játékosok előtt, melyet a később legendás típussá vált Commodore 64 1982-es megjelenése segített elő.


Laptop.hu

Hozzászólás