Gamer Laptopok
Kell Ennél Több
Üzleti Laptopok
Részletek

A Microsost Office 2013 újdonságai

A 05-10-50-office megnyitásakor az első szembetűnő dolog a letisztult új megjelenés. Az ismert és használt funkciók azonban mind a helyükön vannak – mellettük új, rengeteg időt megtakarító funkciókkal. Az új Office okostelefonokkal, táblagépekkel, a felhőben is működik, sőt olyan számítógépen is használható, amelyre nincs telepítve. Mostantól tehát mindig hozzáférhet fontos fájljaihoz, függetlenül attól, hogy éppen hol tartózkodik vagy mit használ.

Az Office használata bejelentkezéssel igény szerinti helyen

  • Microsoft-fiókjával telepítheti az Office-t.
  • Office-alkalmazásait adatfolyamként továbbíthatja másik számítógépre.
  • A fájlokat a OneDrive-ra mentheti, ahol könnyen elérheti és megoszthatja őket.
  • Személyes beállításait bárhol megtarthatja.

 Microsoft-Office-Canada

Office az egész család számára

Elege van abból, hogy számítógépén az egész családdal osztoznia kell? Az Office 365 otthoni verzió szolgáltatásra szóló előfizetéssel az Office-t akár öt PC-re vagy MAC számítógépre is telepítheti. Így otthonában mindenki saját Office-példányt használhat a saját fájljaival és beállításaival.

A frissítések automatikusak, így mindig a legújabb verzióval fog rendelkezni. Emellett 20 GB OneDrive-tárhelyhez is hozzájut, így fájljaihoz – a teendőktől a bemutatókig – útközben is bármikor hozzáférhet. Havonta 60 ingyenes Nemzetközi Skype-percet is kap, ezzel több mint 40 országban hívhatja barátait vagy rokonait még akkor is, ha nem rendelkeznek Skype-fiókkal.

Az Office használatához nem kell saját számítógépe előtt ülnie sem. Ha csatlakozik az internetre, az Igény szerinti Office használatával ideiglenesen adatfolyamként továbbíthatja a Word, az Excel, a PowerPoint, az Access és a Publisher teljes verzióit Windows 7 (vagy újabb) rendszerrel működő PC-re. Így dokumentumokat hozhat létre, illetve folytathatja a munkát a OneDrive-ra mentett, már meglévő dokumentumokon.

Fájlok mentése és megosztása a felhőben

A felhő olyan, mint egy fájltároló az égen. Bármikor elérheti, amikor csatlakozik az internethez. Mostantól Office-fájljait könnyedén saját OneDrive-tárhelyére vagy a szervezet webhelyére mentheti. Onnan hozzáférhet és megoszthatja másokkal Word-dokumentumait, Excel-számolótábláit és más Office-fájljait. Akár arra is lehetőség van, hogy ugyanazon a fájlon egyszerre több munkatársával dolgozzon együtt.

Megosztott értekezletek

Csatlakozzon online értekezletekhez, és ossza meg PowerPoint-diáit, Word-dokumentumait, Excel-számolótábláit és OneNote-jegyzeteit. Az értekezlet résztvevői még akkor is megtekinthetik a fájlokat, ha nincs náluk telepítve az Office.

Több választási lehetőség az első lépéseknél

Most már nem csupán egy üres fájlt lát indításkor, hanem választhat egy nemrégiben használt fájlt vagy egy Önnek tetsző sablont is. A OneNote-ban bejelentkezhet, és akár a webről, akár saját számítógépéről megnyithat jegyzetfüzeteket.

Továbbfejlesztett Mentés másként és Megnyitás funkció

Nem kell többé a párbeszédpaneleken tallózni és görgetni. A leggyakrabban használt mappák kezdettől fogva ott szerepelnek, sőt akár rögzíthet is egy adott helyet, hogy az mindig elérhető legyen.

A fájlok egyszerűbb megosztása

Mostantól minden Office-programban egy helyen, a Fájl > Megosztás lapon találja meg mindazokat a lehetőségeket, amelyekkel megoszthatja fájljait másokkal.

A Word 2013 újdonságai

Több dokumentumszerkesztési lehetőség: online videót szúrhat be, PDF-fájlokat nyithat meg, és szerkesztheti tartalmukat, és egyszerűen igazíthatja a képeket és a diagramokat. Az új olvasási mód letisztult, és a tartalomra fókuszál – ráadásul nagyszerűen működik táblagépen is. A közös munka is könnyebb az online tárhelyekhez való közvetlen kapcsolat és az optimalizált korrektúrafunkciók, például az Egyszerű korrektúra és a megjegyzések révén.

Az olvasás öröme

Az új, kényelmes olvasási nézet valósággal a képernyőhöz szegezi a Word-dokumentumok olvasásakor.

 Az olvasás örömének érdekében a dokumentumok könnyen áttekinthető hasábokban jelennek meg a képernyőn.

A szerkesztőeszközök eltűntek, hogy ne tereljék el a figyelmet, de továbbra is elérhetők az olvasáskor hasznos eszközök, például a Meghatározás, a Fordítás és a Keresés a weben.

Objektum nagyítása

Koppintson duplán az ujjával vagy kattintson duplán az egérrel a nagyításhoz, hogy a táblázatok, diagramok és képek betöltsék a teljes képernyőt. Ha megtudta, amire kíváncsi volt, koppintson vagy kattintson újra az objektumon kívül a kicsinyítéshez és az olvasás folytatásához.

Az olvasás folytatása

A dokumentum újbóli megnyitásakor onnan folytathatja az olvasást, ahol abbahagyta. A Word akkor is megjegyzi a helyet, ha egy másik számítógépen nyit meg egy online dokumentumot!

Finomítások és egyéni stílus

A Word 2013 alkalmazásban szebb és érdekesebb dokumentumokat készíthet, és többféle médiát használhat, például online videókat vagy képeket. Sőt, PDF-dokumentumokat is megnyithat.

Kiindulás sablonból

A Word 2013 megnyitásakor nagyszerű új sablonok választékával találkozhat, amelyek segítenek az első lépésekben, továbbá a legutóbb megnyitott dokumentumok listája is látható, hogy azonnal folytathassa onnan, ahol abbahagyta.

 Az Excel 2013 újdonságai

 Az Excel megnyitásakor az első szembetűnő dolog a vadonatúj megjelenés. Egyrészt letisztultabb, másrészt úgy van kialakítva, hogy gyorsan lehessen profi külsejű munkát előállítani. Számos olyan új funkciót talál majd, amelyek lehetővé teszik, hogy elszakadjon a számok rengetegétől, és meggyőzőbb képeket alkothasson az adatok alapján, így jobb, tájékozottabb döntéseket hozhasson.

 A szoftver használatának gyors megkezdése

 A sablonok megoldják a beállítási és tervezési feladatok nagy részét, így Ön az adatokra koncentrálhat. Az Excel 2013 megnyitásakor új sablonokat láthat, amelyekkel egyebek mellett költségvetést, naptárt, űrlapokat, jelentéseket készíthet.

 Azonnali adatelemzés

 Az új Gyorselemzés eszközzel két vagy kevesebb lépésben alakíthatja diagrammá vagy táblázattá az adatokat. Az adatok előnézetén megtekintheti a feltételes formázás, az értékgörbék, a diagramok hatását, és aztán egyetlen kattintással véglegesítheti a változtatást.

Egy egész oszlop kitöltése adatokkal egyetlen szemvillanás alatt

A Villámkitöltés olyan, mint egy adatrögzítő segéderő, aki elvégzi Ön helyett a munkát. Amint észleli, hogy mi az Ön szándéka, a Villámkitöltés egyetlen lendülettel megadja a többi adatot az addigi adatokban felismert jellemzők alapján.

 Új Excel-függvények

 A matematikai és trigonometriai, statisztikai, mérnöki, dátum- és idő-, keresési és hivatkozási, logikai és szövegfüggvények kategóriájában számos új függvény található. Szintén újdonságot jelentenek a webszolgáltatási függvények, amelyekkel a meglévő REST- (Representational State Transfer) kompatibilis webszolgáltatásokra lehet hivatkozni.

 Fájlok mentése és online megosztása

 Az Excel megkönnyíti Önnek, hogy munkafüzeteit saját online helyre – például a OneDrive-ra vagy a szervezet Office 365 szolgáltatásában – mentse. A munkafüzeteket egyszerűbben meg is oszthatja másokkal. Attól függetlenül, hogy ki milyen eszközt használ vagy hol van, mindenki ugyanúgy a munkalap legújabb verziójával dolgozik, akár valós időben is.

Hozzászólás