Gamer Laptopok
Kell Ennél Több
Üzleti Laptopok
Részletek

A mai napon ünnepli születésnapját a Facebook alapító Mark Zuckerberg.

A mai napon ünnepli születésnapját a Facebook alapító, Mark Zuckerberg 1984. május 14-én született.

Már gyerekkorában megmutatkozott a számítógépek iránti érdeklődése.  Korához képest is kimagaslóan tehetséges volt a programozás terén. 12 évesen írt egy programot édesapjának, ami lehetővé tette a fogászati rendelő és a lakásuk közötti számítógépes kommunikációt.

mark-zuckerberg-birthdayMára vagyona több mint 97 milliárd dollár ezzel ugyan csak 5. a világ leggazdagabb embereinek listáján.

facebookZuckerberg 2004-ben, 19 éves korában hozta létre a Facebook-ot még egyetemistaként.

2007. május 27-én Zuckerberg bejelentette a Facebook Platformot.  Rövid idő alatt több mint 800.000 fejlesztője lett a Facebooknak szerte a világon, akik mind a Facebook Platformot kezdték építeni. 2007. november 6-án bejelentett egy új hirdetési formát, amit Beaconnak nevezett el. Lehetővé tette, hogy az emberek információt, keresési internetezési szokásaikat osszák meg Facebook barátaikkal.

2010-ben filmet is készítettek róla, amely a Facebook alapításáról és  egyetemi éveiről szólt. Miután a film leírása, előzetese az interneten elkezdett terjedni, úgy tűnt, Zuckerbergről nem  pozitív képet fest a részben fantáziafilm. A filmet 2010. október 1-jén mutatták be. Miután Zuckerberg megtudta, hogy filmet készítenek róla, úgy reagált, hogy bárcsak senki ne csinált volna róla filmet halála előtt.

A Facebook alapító vagyona akkor kezdett el növekedni, mikor a Facebook részvényeinek ára jelentősen emelkedett. 2012-ben vezette be a tőzsdére a Facebook-ot, A cég közel 17%-át még mindig birtokolja. 2012. május 19-én Mark feleségül vette barátnőjét Priscilla Chant, akivel már évek óta boldog párkapcsolatban élt. 2015. december 1-jén pedig megszületett kislányuk, Maxima Chan Zuckerberg. 2017. augusztusában pedig megszületett második kislányuk August Chan Zuckerberg.

Az aktuális ranglista alapján a világ leggazdagabb embere  Jeff Bezos, az ő vagyona  177 milliárd dollár. A második Elon Musk.  A Microsoft alapító Bill Gates a negyedik 124 milliárd dollár értékű vagyonnal. A lista ötödik helyezettje  Zuckerberg, 97 milliárdos vagyonnal.

Mivel mindössze 37 éves így évi 2,6 milliárd dollárral az évek számát alapul véve 3. hiszen Jaff Bezos és Elon Musk megelőzik ugyan de Bill Gates 124 milliárd dollárral és 66 éves életkorával mindössze 1.8 milliárd dollárt keres évente.

Laptop.hu

Hozzászólás