Gamer Laptopok
Kell Ennél Több
Üzleti Laptopok
Részletek

1998. április 20-án Bill Gates élőben mutatja be a Windows 98 tesztváltozatát a program élő adásban összeomlott.

1998. április 20-án Bill Gates élőben mutatja be a Windows 98 tesztváltozatát a program élő adásban összeomlott.

4601_post_big Windows 98

1998. június 25-én az üzletek polcain megjelent, és ezzel a felhasználók számára is hozzáférhetővé vált  a Windows 98. Több szempontból is korszakalkotó operációs rendszerről beszélhetünk. Nyilván nem a legelső volt a Microsoft életében: ez idő tájt már túl voltunk a Windows 3.11-en és a Windows 95 is már a múlté. De mégis, valahogy a Windows 98 volt az, melyet sokan megjegyeztek és emlékeikben is még őriznek. Ez nem véletlen.

A Windows 98 béta változata 1998 április 20-án került bemutatásra, ekkor  nem csak az új operációs rendszerrel ismerkedhettünk meg, hanem a kék halál fogalmával is.  A világraszóló bemutató kellős közepén a Windows 98 bemutatta, milyen is az, amikor megmakacsolja magát és nem azt teszi, amit megálmodói szerettek volna.

De maga a Windows 98 azért nem a kék halál miatt vonult be a történelembe. Egy sor olyan újítás jelent meg érkezésével az operációs rendszerek életében, melyek napjainkban is velünk vannak. A Windows 98 volt az első olyan számítógépes rendszer, mely integrálta már az internet hőskorában is a webböngészőt és az email-klienst. ekkor jelent meg a Windows Update is.

De a Windows 98 volt az az operációs rendszer, melyben először találkozhattunk az internet adta lehetőségekkel is. Igaz ebben a korban még nem volt szélessávú internet. Ebben a Windowsban jelent meg először a internetes kapcsolat felépítésére szolgáló betárcsázós kapcsolati lehetőség beépített modulként. De a Windows 98 korában ismerkedhettünk meg napjaink legelterjedtebb számítógépes csatlakozási szabványával, az USB porttal is. Igaz, ez még csak az 1.0-s szabvány volt,  napjainkban már az USB 3.1 szabvány is lassan szűk keresztmetszet a hatalmas adatmennyiség számára.

De nemcsak ezekben volt előremutató a Win98. Érkezésével jelent meg a DVD lemezek támogatása, a napjainkban kihalófélben lévő Adobe Flash és a Shockwave szintén 1998-ban debütált.

Napjainkra már csak történelem a Windows 98, de dédunokája a Windows 10 kínálatunkban is   megvásárolható. Laptopjaink nagy részén ez már előtelepítve is megvásárolható.

Laptop.hu

Hozzászólás