Gamer Laptopok
Kell Ennél Több
Üzleti Laptopok
Részletek

1977 április 16-án a San Francisco-i West Coast Computer konferencián mutatták be a nagyközönségnek az Apple II-t.

1977 április 16-án  a San Francisco-i West Coast Computer konferencián mutatták be a nagyközönségnek az Apple II-t.

Az  Apple 1 - et 1976-ban kezdték el árusítani, 666,66 dollárért lehetett megvásárolni.  Bár nagyon kezdetleges volt, egy montitort és egy billentyűzetet kellett hozzá csatlakoztatni, és már lehetett is használni. Az Apple I alig kétszáz példányban készült el ez volt az Apple cég első terméke. Ezeket a gépeket még kézzel szerelték össze, amit részben Jobs és Wozniak végzett el. A mai napig komoly érdeklődés van az Apple I még működő példányai iránt.  A legtöbbet 650.000 dollárt fizettek érte 2012-ben.

 Apple 1 Apple 1

1977 április 16-án  a San Francisco-i West Coast Computer konferencián mutatták be a nagyközönségnek az Apple II-t.  A számítógépet Steve Wozniak, és Steve Jobs, mutatta be. Ez az esemény joggal tekinthető egy új számítógépes korszak kezdetének.

Apple

Az Apple II  sokkal gyorsabb volt, mint az első modell.  MOS Technology 6502 processzorral volt felszerelve, 1 MHz-es órajel-frekvenciával, mint az első modell, 4–48 KB RAM, 4 KB állandó tárhely, és a színes videovezérlő már a része volt.  A sokszínű logó is az Apple II fő jellemzőjét szimbolizálta.

A népszerűségét mutatja hogy két évvel később a cég a frissített Apple II Plus verzióval 64 KB RAM-mal lépett a piacra. 1983-ban pedig megjelent az olcsóbb Apple IIe. Innentől a termék vonal gyorsan fejlődött,  Apple IIc, Apple IIGS, Apple IIc Plus, Apple IIe.

Eredeti Apple 2 Eredeti Apple 2

 

 1977 májusában,  az értékesítés megkezdése előtt megjelent egy cikk a Byte magazinban, amelyben Steve Wozniak leírta a gép jellemzőit. Ez a következő szavakkal kezdődött: "Véleményem szerint a személyi számítógépnek kicsinek, megbízhatónak, könnyen kezelhetőnek és olcsónak kell lennie."  Valószínűsíthető hogy, ez a koncepció vezette az Apple II-t hihetetlen sikerre. A legtöbb számítógép akkoriban hatalmas és drága volt, így nagy tömegek számára nem volt elérhető.

Az Apple teljesen más utat járt be, és egy teljesen új személyi számítógépet hozott létre, amely elérhető az átlagos fogyasztó számára is, aki semmit sem tud a PC-ről.   A forradalmi Apple II megjelenésével a cég újra és újra a csúcsra kerül. A 4 KB RAM-mal rendelkező Apple II alapmodellje 1 298 dollárért került forgalomba, míg a 48 KB-os modell ára 2638 dollár volt. A 70-es évek végén más gyártók gépei ennek többszörösébe is bele kerültek.

Olvassátok el korábbi cikkünket is Steve Jobs kapcsán >>

Laptop.hu

Hozzászólás