Gamer Laptopok
Kell Ennél Több
Üzleti Laptopok
Részletek

1912. szeptember 7-én Pueblóban megszületett David Packard, a Hewlett-Packard társalapítója. 1939-ben megalapították a HP vállalatot.

1912. szeptember 7-én  Pueblóban megszületett David Packard, a Hewlett-Packard társalapítója. 1939-ben megalapították a  HP  vállalatot.

A HP a legnagyobb IT-vállalatok egyike, világszerte képviselteti magát a számítógépek és a nyomtatók piacán.

Örökre beírták magukat a számítástechnika világkrónikájába, nekik köszönhetjük a Szilícium-völgy létrejöttét. 1934-et írtunk, a nagy gazdasági világválság után vagyunk. Két frissen végzett egyetemista megállíthatatlanul hisz a jövőben: mezőgazdasági és ipari elektronikus termékeket, kiegészítőket gyártanak. Feszültségmérőket, jelgenerátorokat, frekvencia mérőket.

A HP Hewlett és Packard A HP Hewlett és Packard

HP laptopokat tökéletesen jellemzi: az innováció, a meggondoltság és egészen elképesztő pontossággal és precizitással dolgozni. Indulásuktól kezdve kiemelt hangsúlyt kapott a két alapító részéről ez a fajta végtelen odafigyelés, és a mai napig ez jellemzi minden terméküket. Ennek is köszönhető hogy a cikk írásának pillanatában 877 db hp laptop van üzleteink kínálatában.

Indulásukkor sok projektjük közül a HP200A elnevezésű precíziós audio oszcillátor volt az első sikerük. Ezt 54 dollárért kínálták anno, és Walt Disney le is csapott rá.  Így a HP a pontosság és precizitás egyik legkorábbi felhasználója Mickey egér és Donald kacsa voltak, és első üzletfele a The Walt Disney Company.

HP Garázs muzeum HP Garázs muzeum
HP Garázs HP Garázs

A Szilícium-völgy alapítójaként ismertek, nem foglalkoztak aktívan félvezetőkkel, egészen a Fairchild Semiconductor 1957-es megalapításáig. Majd 1960-ban a HP összefogott a japán Sony és a Yokogawa Electric vállalatokkal.

A HP az első időkben a DEC miniszámítógépeit kezdte használni, ám később úgy döntöttek, hogy egyszerűbb saját csapattal dolgozni és végül 1966-ban betörtek a számítógépes piacra is a saját HP

1984-ben bevezették a tintasugaras és lézernyomtatókat és ezzel együtt megindult a szkennergyártás is. Később sikeres multifunkciós termékeket fejlesztettek, amelyek egyben voltak nyomtatók, szkennerek, fénymásolók és faxok. Elindult a HP LaserJet gyártás is, ami hamarosan rendkívül népszerű lett a lézernyomtatók piacán.

2100 és HP 1000 névre keresztelt miniszámítógép sorozataikkal. 20 évig gyártottak ezen a néven termékeket, amelyeket a HP 9800 és HP 250 asztali és üzleti számítógépek követtek.

Az eladások tekintetében az egykori kaliforniai kis garázscég rég meghaladta piaci versenytársait. Még jóval a mai HP laptopok magas minőségű megjelenése előtt,

 

Laptop.hu

Hozzászólás