Gamer Laptopok
Kell Ennél Több
Üzleti Laptopok
Részletek

Laptop hírek, laptop tesztek

 • Geoffrey William Arnold Dummer 1909. február 25-én született, az integrált áramkör prófétájának" nevezték.

  Geoffrey William Arnold Dummer 1909. február 25-én született, az integrált áramkör prófétájának" nevezték.

  dummer Geoffrey William Arnold Dummer

  Geoffrey William Arnold Dummer 1909. február 25-én született angol elektronikai mérnök elsőként népszerűsítette az integrált áramkör koncepcióját. A mikrocsip-ek fejlesztése az 1940-es évek végén és az 1950-es években indult meg. Dummer az 1930-as évek elejétől villamosmérnöki tanulmányokat folytatott a Manchesteri Műszaki Főiskolán. Az 1940-es évek elejére a malverni Telekommunikációs Kutatóintézetben dolgozott. A TRE munkatársaival végzett munkája során rá jött , hogy jobb áramköri elemet lehetne gyártani olyan anyagokból, mint a szilícium. 1952-ben az elsők között beszélt nyilvánosan az integrált áramkörökről, koncepcionális munkáját egy washingtoni  konferencián mutatta be.

  1952 májusában kijelentette: "A tranzisztor megjelenésével és a félvezetőkön végzett munkával általában lehetségesnek látszik elektronikus berendezéseket elképzelni egy szilárd blokkban, összekötő vezetékek nélkül. Ez ma már általánosan elfogadott, mint az integrált áramkör első nyilvános leírása.

  Ennek eredményeként "az integrált áramkör prófétájának" nevezték. Az első ilyen áramkör megalkotásának  dicsősége azonban nem neki jutott, hanem az ötletet 1958-ban megvalósító Jack Kilbynek.

  Jack Kilby Jack Kilby

  Miután Jack Kilby 1958-ban feltalálta az első hibrid integrált áramkört, Noyce 1959-ben önállóan feltalálta az új típusú integrált áramkört, a monolit integrált áramkört. A Noyce változata szilíciumból , míg a Kilby chip germániumból készült . Kilby IC-jével ellentétben, amelynek külső huzalcsatlakozásai voltak és nem tudták tömegesen gyártani, a Noyce monolit IC-chipje az összes alkatrészt szilícium-chipre helyezte és rézvezetékekkel kötötte össze.

  Noyce Moore és Andrew Grove Gróf András

  Noyce és Gordon Moore 1968-ban alapították az Intel-t , amikor elhagyták a Fairchild Semiconductor-t. Arthur Rock , az Intel igazgatóságának elnöke és a vállalat egyik fő befektetője elmondta, hogy az Intel sikeréhez a cégnek szüksége van Noyce-ra, Moore-ra és Andrew Grove-ra. Noyce a látnok, inspirációra született. Moore a technológia virtuóza, és Grove a technológusból lett menedzsment tudós.

  A jelenlegi kínálatunkban 1186 db Laptop van mára már 11. generációt is megélt korszerű  Intel processzorral, de ezek nemjöhettek volna létre ha nincs Geoffrey William Arnold Dummer.

   

  Laptop.hu

 • Neked ajánljuk ha Jó középkategóriás laptopot keresel. Dell Inspiron 3501-I3A802WE.

  Neked ajánljuk ha Jó középkategóriás laptopot keresel.

  Dell Inspiron 3501-I3A802WE

  Dell Inspiron 3501-I3A802WE Dell Inspiron 3501-I3A802WE

  Pl. Dell Inspiron 3501-I3A802WE. Korszerű, átlagos belső, szokásos feladatokra, tanulásra, irodai munkára, multimédiás szórakozásra jó választás lehet. Kemény, matt, sötétszürke burkolat, matt kijelző, ez a legkevesebb járulékos fáradtsággal használható kialakítás. Az árában Windows 10 is van. Extrája a háttérvilágított billentyűzet, és az UTP csatlakozó.

  Laptop.hu

 • Neked ajánljuk ha olcsó, középkategóriás laptopot keresel. Lenovo Ideapad 3 81W00095HV

  Neked ajánljuk ha olcsó, középkategóriás laptopot keresel.

  Lenovo Ideapad 3 81W00095HV

   388242-6k66c388242-957k1

  Lenovo Ideapad 3 81W00095HV. Korszerű AMD Ryzen 3 processzorral. Hétköznapi felhasználásokra tökéletes választás. Az átlagos méretnél kisebb, könnyebb kialakítás. Extrája a zárható webkamera, a nagy felbontású kijelző, és a Windows 10 Kategóriájában pillanatnyilag nagyon kedvező áron.

  Laptop.hu

 • Steve Jobs 1955. február 24-én született. Az ember aki meglátta a lehetőséget a grafikus felhasználói felületben és az egérben.

  Steve Jobs 1955. február 24-én született. Az ember aki meglátta a lehetőséget a grafikus felhasználói felületben és az egérben.

  Steve Jobs 1955. február 24-én született. Az Apple elnöke, vezérigazgatója. A Pixar alapítója, a disney fő részvényese. Meglátta a lehetőséget a grafikus felhasználói felületben és az egérben. Az Apple Macintosh, az iPod, és az iPhone, valamint az iPad táblagép is neki köszönhető.

  A fiatal Steve Jobs A fiatal Steve Jobs

  Bővebben

 • Neked ajánljuk ha nagyon szép képű laptopot keresel. G5 5500-I7G798WF

  Neked ajánljuk ha nagyon szép képű laptopot keresel.

  G5 5500-I7G798WF

  g5500mfn G5 5500-I7G798WF

  Pl. Dell G5 5500-I7G798WF. Nehéz szavakba foglalni, hogy mitől jó egy kijelző. Ebben az esetben a 300 nit fényerő, a backlit technológia, és a 144Hz-es képfrissítés is oka lehet a csodálatos látványnak. Egyszerűen látni kell. A laptop minden szempontból erős, teljesítménye a gamer laptopok kínálatában is kiemelkedő. Kizárólag igényeseknek!

  Laptop.hu

 • Michael Saul Dell 1965. február 23-án született Houstonban.

  Michael Saul Dell 1965. február 23-án született Houstonban.

  youngdell A fiatal Michael Dell

  Michael Saul Dell 1965. február 23-án született Houstonban. Eleven, éles eszű, gyerek volt, szüleit főként azzal kergette az őrületbe, hogy mindent szétszerelt, hogy megtudja, mi hogyan működik. Ezt eljátszotta a karácsonyra kapott Apple II számítógépével is és miután össze is sikerült raknia azt elkötelezte magát a számítástechnika mellett.

  Michael DellSzülei beíratták fiukat a Texasi Egyetemre. Azt szerették volna, ha Michaelből orvos lesz.
  Dell kollégiumi szobája rövid idő elteltével inkább hasonlított raktárra, mint a tanulás  szentélyére. Michael számítógép alkatrészek forgalmazásába kezdett. Fél év elteltével a vállalkozás erőteljes növekedésnek indult, és havi 80.000 dollár bevételt hozott.
  Dell  vásárolt RAM-okat és különböző drivereket, közvetlenül termelői áron nagy tételben. Ezeket közvetlenül a felhasználókhoz továbbította. Ezzel a módszerrel rendre 10-15 százalékkal a végfelhasználói árak alatt kínálta a termékeket. Végül úgy döntött, kilép az egyetemről. 1984-ben megalapította a PCs Ltd.-t,
  Alkatrészkészletek felvásárlásával maga is képes volt "IBM klónokat" előállítani, de ezek 40%-os árelőnnyel kerülhettek a piacra.  A következő pénzügyi évet már 33 millió dolláros forgalommal zárta.

  Dell logóA cég 1988-ban vette fel alapítójának nevét, és lett Dell Computer Corporations
  1990-re a Dell már 388 millió dolláros forgalmat realizált, és 2-3%-os piaci részesedést mondhatott magáénak.
  A nagy áttörést végül is az internet hozta magával. Az Internet segítségével közvetlenül is kapcsolatba lehetett lépni a fogyasztókkal.
  1992-ben a Dell bekerült a világ 500 legnagyobb cége közé a Fortune magazin összeállításában, Michael pedig 27 évesen minden idők legfiatalabb cégvezetője lett, akinek sikerült ezt elérni. Ekkor a Dell már 170 országban van jelen, és 50 ezer alkalmazottat foglalkoztat és 1999-ben átvette a Compaqtól a világ első számú PC-gyártójának címét  ugyan 2002-ben, a Compaqot felvásárló HP megelőzte de ez nem tartott sokáig. A cég évről évre elnyeri a világ legmegbízhatóbb márkaneve díjat a nagy amerikai gazdasági lapokban.

  A cég napjainkra túl lépett a puszta  PC-ken, előszór a nyomtatók, monitorok  felé kezdett el terjeszkedni, majd palmtopok, MP3-lejátszók, tévék és a Laptopok világát is meghódította.

  Michael Dell2004 márciusában, pontosan húsz évvel azután, hogy kollégiumi szobájában eladta az első PC-jét, Michael Dell leköszönt a Dell cég vezérigazgatói posztjáról, s 2007-ig mint tanácsadó és az igazgatótanács tagja vett részt a vállalat életében. Helyét Kevin Rollins vette át, akivel 10 évig szorosan együttműködve érték el a Dell eredményeit. Sajnos, Rollins szinte azonnal túlzó profitkilátásokat tűzött ki maga elé. Ezek rendre nem teljesültek, és a vetélytársai, köztük a HP több területen megelőzték az addig megkérdőjelezhetetlen piacvezetőt. Michael Dell ekkor újra átvette a vállalat vezetését, és stratégiai változtatásokat indított el a vállalatnál. A váltásnak köszönhetően 2007 végére a vállalat forgalma 19%-os növekedést mutatott, míg az év elején még 11%-os visszaesést kellett elkönyvelniük. Emellett a piaci stratégiaváltásnak köszönhetően nemsokára több mint tízezer üzletben lehetett Dell számítógépet vásárolni.

  Laptop.hu

1-6 of 486

Oldal:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 81