Gamer Laptopok
Kell Ennél Több
Üzleti Laptopok
Részletek

Laptop hírek, laptop tesztek

 • A WoW 2004 november 23-án megjelent számítógépes játék. milliók fizettek rá elő ez az első interneten keresztül játszható szerepjáték, amely óriási tömegeket tudott megmozgatni.

   A WoW 2004 november 23-án megjelent számítógépes játék. Milliók fizettek rá elő ez az első interneten keresztül játszható szerepjáték, amely óriási tömegeket tudott megmozgatni.

  A Blizzard a legendás Warcraft-játékok után jelentette meg a felhasználók körében inkább csak WoW-ként ismert programját milliók fizettek rá elő ez az első interneten keresztül játszható szerepjáték, amely óriási tömegeket tudott megmozgatni és megtartani, még évekkel az első változat után is. A WoW 2004 november 23-án megjelent számítógépes játék. A WoW-ot jelenleg 4,88 millióan játsszák évi 140 ezer az új játékosok száma. A WoW az eltelt évek alatt sem fulladt unalomba, de a felhasználói bázisa mára számottevően csökkent. 

  WOW

  A játékra hosszú ideje előfizetők számára a WoW nem csupán egy internetes program. Akad, aki az online térben megismert felhasználókkal való beszélgetésre használja, más egyszerű unaloműzőként tekint rá. És persze ott vannak a minél jobb teljesítményre hajtó, hardcore gamerek is. Az eltelt évek alatt a játék kismilliószor változott, kapott új külsőt, funkciókat, miközben a kezdeti problémákat fokozatosan kinőtte.

  A WoW első változata főként azért lett a felhasználók kedvence, mert nem rendelkezett a haladáshoz, és az életben maradáshoz szükséges extrákkal. A játékosoknak megfontoltan kellett mozogniuk, erőforrásaikkal gazdálkodniuk, amibe persze a pénz is beletartozik. Ezért vesszük meg az új képességeket, a ruhát, a felszerelést, de még a tanult szakmánkat  is ebből kell jobbá fejlesztenünk.

  A küzdelmek sem nevezhetők könnyűnek. Még a velünk egy szinten lévő mobok is képesek odacsapni, ha pedig ketten jönnek, jobb menekülőre fogni. A harcok előtt a manából táplálkozó karaktereknek vissza kell tölteniük a legfőbb erőforrásukat, mert magától csak sokára kúszik újra maximumra.

  De nem csak a játékosok részéről tapasztalható kimagasló érdeklődés.  Volt olyan pillanat, amikor a platformon 1,1 millióan nézték azt, ahogy mások WoW-oznak. Ehhez persze az is kellett, hogy ismert figurák indítsanak közvetítéseket, jellemzően olyan felhasználók, akik más játékban is jeleskednek.

  Az első WoW-verzió hosszú ideig volt képes kiszolgálni közönségét, mire az első kiegészítőt megmutatták a készítők.

  Laptop.hu

 • A tárcsás telefonok hosszú korszaka után 1963. november 18-án kezdte meg az AT&T az első nyomógombos, DTMF elven alapuló készülékek kereskedelmi forgalmazását.

  November 18-án A Bell Telephone előfizetői részére elérhetővé teszi az első nyomógombos telefonkészüléket. Az első telefonokon még nem 12, hanem csak tíz nyomógomb volt.

  A tárcsás telefonok hosszú korszaka után 1963. november 18-án kezdte meg az AT&T az első nyomógombos, DTMF elven alapuló készülékek kereskedelmi forgalmazását. Az új készüléken először még csak 10 nyomógombot helyeztek el a száminformációk jelzésére, de hamarosan megjelentek a 12 és 16 nyomógombos készülékek is, amikkel már különböző szolgáltatásokat is igénybe lehetett venni.

  1910 után jelentek meg a finommechanika diadalát jelentő telefontárcsák, ezekkel azonban meglehetősen lassan lehetett a száminformációt eljuttatni a központig, a 10 impulzus/ másodperces sebesség ellenére is eltartott egy darabig, míg egy 8-10 számjegyű telefonszámot letárcsáztunk.Ezen segített a DTMF jelzésekkel működő nyomógombos telefon, melyet az AT&T Bell laborja már az ötvenes évek vége  körül elkezdett fejleszteni.A billentyűket mátrixba szervezték és minden sorhoz és oszlophoz egy-egy frekvenciát rendeltek.

  Az első nyomógombos telefonkészülék Az első nyomógombos telefonkészülék

  Az AT&T az 1962-es Seattle-i világvásáron mutatta be a már alaposan tesztelt rendszert, s 1963. november 18-án kezdte meg az első Touch Tone márkajellel ellátott készülék, a Western Electric 1500 forgalmazását. Ennek még csak tíz nyomógombja volt, amikkel a számjegyeket lehetett továbbítani. 1968-ban azonban megjelent a Western Electric 2500, amin már a ma is jól ismert „*” és „#” gombok is megjelentek különböző szolgáltatások igénybe vételére. Elsősorban az USA-ban hamar megjelentek készülékek is, ahol az A, B, C és D jelű nyomógombok alkották a negyedik oszlopot, mely további lehetőséget adott szolgáltatások bevezetésére.

  Hamarosan megjelentek azok a hangszóróval ellátott elektronikus noteszek, melyekben az eltárolt telefonszámok DTMF jelsorozatát lehetett a hangszórón keresztül a telefon mikrofonjához tartva bejátszani, így sikerült közelíteni ahhoz a kényelemhez, amit a mai mobiltelefonok névjegyzéke nyújt, persze egész más technológiával. Viszont a DTMF jeleket még ma is sok esetben használjuk a telefonhíváson kívül is, pl. az ügyfélszolgálati call-centerek vezérlésére vagy a vízmérő óra állásának a vezetékes telefonról történő elküldésére – már persze ha nem a mobil készülékünkről intézzük mindezt.

  Laptop.hu

 • A 4 bites, 740 kHz-en üzemelő 4004-as chip 1971. november 15-én került piacra, nem kis részben szerencsés véletlenek sorozatának köszönhetően.

  A 4 bites, 740 kHz-en üzemelő 4004-as chip 1971. november 15-én került piacra, nem kis részben szerencsés véletlenek sorozatának köszönhetően.

  A 4 bites, 740 kHz-en üzemelő 4004-as chip 1971. november 15-én került piacra, nem kis részben szerencsés véletlenek sorozatának köszönhetően.

  4004-es az Intel első processzora 4004-es az Intel első processzora

  1969-ben egy számológépeket gyártó japán vállalat, (NCM) az Intelt bízta meg egy sor chip megtervezésével és legyártásával, amelyeket Busicom névre keresztelt új kalkulátoraiban tervezett felhasználni. Az eredeti tervek szerint a feladat az egyes műveleteket végző legalább nyolc logikai áramkör, továbbá az ezeket kiszolgáló memória és a programot tartalmazó ROM elkészítése volt.

  Ted Hoff, aki fontos szerepet játszott az első kereskedelmi forgalomba került DRAM-chip, az Intel 1103 kifejlesztésében is állt elő egy ötlettel hogy egy általános célú számítógépet kell építeni, aztán a számítási műveletek elvégzésére kell beprogramozni.

   Az Intel 4004 áramköre 2300 tranzisztorból épült fel, a Core processzorokban  egymilliárd tranzisztor van. Ma egy gombostű hegyére több mint 100 millió tranzisztort lehetne elhelyezni 22 nanométeres gyártástechnológiával.

   1970 áprilisában a csoport vezetésére leigazolt Federico Faggin nekivágott, a munkának azt tapasztalta hogy eddig mindössze vázlatos tervek készültek.  Stan Mazor áramkörtervező mérnökkel karöltve Faggin mindössze három hónap alatt gyúrta át Hoff vázlatait működő prototípusokká.

   A késés miatt az NCM árengedményt követelt. Az Intel hajlandó volt visszafizetni az előleg nagyobb részét, ha cserébe a vállalat lemond a kizárólagosság jogáról, és engedi, hogy az Intel a 4004-et piacra dobja.

  Bár a 4004 piaci szempontból nem kasszasiker. Az Intel  új korszak hírnökeként harangozta be a chipet, Az apró processzor  hozta az ENIAC teljesítményét.   Egy anekdota szerint azzal ugratták Robert Noyce-ot, az Intel alapítóját a 4004 megjelenése kapcsán, hogy a teljes számítógépét a padló egy repedésében  eltudná veszíteni. Az általános célú processzorok fejlesztése folytatódott az Intelnél. Így készült el 1972-ben a népszerűbb 8008-as chip, majd 1974-ben az áttörést jelentő 8080, amely egyebek mellett a sokak által az első személyi számítógépnek tartott Altair 8800-ban is dolgozott.

  Laptop.hu

 • 1983. november 10-én a Microsoft hivatalosan is bejelenti az IBM PC-k számára fejlesztett új operációs rendszert, a Microsoft Windows 1.0-t

  1983. november 10-én  a Microsoft hivatalosan is bejelenti az IBM PC-k számára fejlesztett új operációs rendszert, a Microsoft Windows 1.0-t

  A windows 1.0 végül két év késéssel csak 1985. November 20-án jelent meg, megalapozta, hogy a Microsoft a mai napig uralja az operációs rendszerek piacát. A Windows 1.0 nagy előrelépés volt az elődjéhez, az MS-DOS-hoz képest. Az egyik legnagyobb váltás a grafikus felhasználói felület volt. A billentyű parancsok helyett az egér került a középpontba.   Volt, aki panaszkodott is amiatt, hogy az új operációs rendszerben nem került elég hangsúly a billentyűparancsokra.

  windows windows10kepernyoAz első Windowst öt floppyn árulták, a használatához pedig 256 kilobájt memóriára és egy videokártyára volt szükség. Kivéve, ha valaki több szoftvert is akart futtatni egyszerre, mert ahhoz már egy merevlemez és 512 kilobájt memória is kellett.  A rendszer fejlesztését Bill Gates vezette, aki már szerzett némi tapasztalatot, mikor MAC-re fejlesztett szoftvereket.

  A futtatásához legalább DOS 2.0 szükségeltetett, Az 1.0-s verzióban az ablakok egymás melletti szabályos négyszögekben kaptak helyet, nem fedhették át a másikakat ez az 1987-es Windows 2.0 legnagyobb újítása volt. Mellékelt programok: MS-DOS  Intéző, Számológép, Naptár, Vágókönyv-megjelenítő, Óra, Jegyzettömb, Paint, Reversi, Cardfile, Terminal, Write.
  A Windows 1.0 rendszerkövetelményei mai mércével nevetségesek, ám akkoriban komoly gép kellett a futtatásához: minimum 192 KB memória (az 1.01-től 256 KB), EGA grafikus kártya, két flopimeghajtó, telepítés esetén legalább 512 kilobájtos merevlemez.

  A Windows 1.0-ról a használói azt mondták, tele van hibával,  A mérsékelt sikert tovább rontotta, hogy az Apple már szeptemberben perrel fenyegette meg a Microsoftot, mondván, hogy az új program az Apple által szabadalmaztatott ötleteken alapul, és a céget ipari kémkedéssel is megvádolták.  A Windows ugyanis ugyanolyan ablakokat, és legördülő menüket használt, mint az Apple, valamint az egeret is hasonló dolgokra lehetett használni mindkét cég programjaiban. Hogy az Apple-nek mennyire igaza volt, mutatja a Microsoft válasza, akik meg sem próbálták tagadni a vádakat, inkább úgy döntöttek, hogy megpróbálnak örök időkre szóló licence-t nyerni az Apple által használt operációs rendszer-elemekre. Az operációs rendszer 99 dollár volt.

  Laptop.hu

 • 2007. november 5-én mutatták be az okos mobilokra szánt, Google által fejlesztett nyílt forrású operációs rendszert az Androidot.

  2007. november 5-én mutatták be az okos mobilokra szánt, Google által fejlesztett nyílt forrású operációs rendszert az Androidot.

  Ma 14 éve, 2007. november 5-én mutatták be az okos mobilokra szánt, Google által fejlesztett nyílt forrású operációs rendszert, a ma már az okostelefonos eladások háromnegyedét adó Androidot. Az első androidos készülék, a HTC Dream, 2008. október 22-én jelent meg.

  első HTC első HTC

  A mobilos operációs rendszert világelsőként futtató T-Mobile G1 okostelefont akkoriban okostelefonos nagyágyúnak számított HTC tervezte, később HTC Dream néven kártyafüggetlenül és egyéb szolgáltatóknál is elérhetővé vált.


  A T-Mobile G1 a maga idejében csúcsmobilnak számított. Az akkor 399 dolláros (110 ezer forint) eszköz volt az iPhone első komolyabb kihívója a T-Mobile két év hűségidő vállalása esetén 179 dollárért osztogatta. A T-Mobile az első hat hónapban több mint egymilliót adott el a készülékből, aminek az értékesítését két év után állították le 2010-ben. Nem mostanában volt utoljára olyan, hogy a mobilszolgáltatók ennyi pénzért osztogatták volna a csúcskészülékeket. Egymagos 528 MHz-es processzorú Qualcomm biztosította benne a lóerőket, 192 MB rendszermemória és 256 MB bővíthető háttértár mellett. A telefon 3,2 hüvelykes és 320×480 pixeles érintőkijelzője szintén nem lenne képes lenyűgözni a mai közönséget, továbbá a 3,15 MP-es hátlapi kamera sem hangzik bizalomgerjesztően. A G1 megjelenése után alig egy évet kellett várni a következő androidos mobilra, a HTC Magic-re. A HTC Hero már a modern okostelefonok teljes arzenálját felvonultatja, azaz a HSxPA-képes mobil Bluetooth- és WLAN-kapcsolatot egyaránt támogat, GPS-modul is került bele, emellett gyorsulásérzékelőt is tartalmazott, így a kijelzőn mindig a telefon tájolásának megfelelően jelennek meg a tartalmak. A Hero-val egy 5 megapixeles kamera segítségével készíthetők fotók, a fényképek a belső memória mellett microSD-kártyákra is menthetők. A kezelőfelület egyik legfontosabb újítása a kijelzőn elhelyezhető minialkalmazások (widgetek) bevezetése volt. 2010-ben már a Samsung, az LG és a Motorola is előrukkolt első olyan eszközeivel, amin a Google szoftvere futott. Az első androidos mobilok szerény eladásokat produkáltak, 2009 októberében megjelent a Motorola Droid. Ez volt az első sikeres Android telefon.

  Laptop.hu

 • A Microsoft atyja William Henry Gates néven 1955 Október 28-án született Seattle-ben.

  A Microsoft atyja William Henry Gates néven  1955 Október 28-án született Seattle-ben.

   

  A Microsoft atyja William Henry Gates néven  1955 Október 28-án született Seattle-ben. Már gyermekkorában kíváncsi természetű, versengő típus volt.  A kis Bill órákat képes volt eltölteni az iskola számítógépes termében, itt ismerkedett meg Paul Allennel is.

  Bill Gates

  Az iskola elvégzése után Gates a Harvardon folytatta tanulmányait, azonban két év után otthagyta, hogy megalapítsa cégét.  Még az egyetem alatt belevágott Paul Allen segítségével egy szoftver fejlesztésébe a MITS cég számára, majd 1975-ben annak székhelyére, a New Mexikói Albuquerque városába költöztek, és nem sokkal később megalapították a Micro Soft-ot.0814 Bill Gates Tim Peterson

  Bill Gates Bill Gates

  1985-ben megszületett a Windows, két évvel később pedig az akkor 31 éves Bill Gates milliomos volt, sőt, 10 évvel később már a világ leggazdagabb emberei között szerepelt a neve.

  1994-ben Bill Gates feleségül vette Melindát, akit egy sajtóeseményen ismert meg 7 évvel korábban. Közösen megalapították a Bill & Melinda Gates Foundation nevű jótékonysági alapítványt, melynek célja a szegény sorsban élő emberek megsegítése. Bill Gates állítása szerint vagyonának 90%-át tervezi jótékony célja költeni élete folyamán.

  A különc, pénzzel, divattal, csillogással nem sokat törődő ember  képe, aki dollármilliárdjai ellenére 40 dolláros Casio órát visel, és egy Ford Focusszal jár dolgozni, pénzét pedig inkább a világ megváltására költi, nem túl hihető. A közelmúltban több női alkalmazottja jelentkezik azzal, hogy főnöke szexuálisan zaklatta őt. A People Magazin írása szerint a cégen belül ismert dolog volt, hogyan viszonyul Gates saját nőnemű alkalmazottaihoz. Ennek hatására feleségével kapcsolata megromlott idén elváltak, de alapítványukat továbbra is együtt vezetik.

  Bill Gates William Henry Gates

  A válást követően Gates vagyona 38 ezer milliárd forintra csökkent, 128,6 milliárd dollár.  Ettől függetlenül a Microsoft társalapítója megtartotta negyedik helyét a leggazdagabb emberek listáján, és csak Jeff Bezos 177 milliárd dollár Elon Musk 151 milliárd dollár valamint Bernard Arnault és családja 150 milliárd dollár előzi meg. Az ötödik helyezett Mark Zuckerberg a 97 milliárd dolláros vagyonával jócskán le van maradva.

  Laptop.hu

1-6 of 595