Gamer Laptopok
Kell Ennél Több
Üzleti Laptopok
Részletek

Laptop hírek, laptop tesztek

 • Gamer laptopok

  Mint a nevük is mutatja, ezeket a laptopokat játékos felhasználásra szánják. Sok verseny, lövöldözős, mászkálós játék az igazihoz nagyon hasonló világot rajzol elénk a képernyőn. Az ilyen kép megjelenítése általában komoly teljesítményt kíván a laptoptól, sőt mondhatjuk, hogy a játék a leg teljesítmény igényesebb felhasználás, vagyis ez igényli a legerősebb laptopot.

  Mi határozza meg a laptop erejét?

  Gamer versenyek Gamer versenyek

  Bővebben

 • Egy kis áttekintés a régebbi és az új vírustámadások kapcsán.

  Vírus

  Vírusok a laptopodon :-)

  1971-ben a Creeper nevű vírus új fejezetet nyitott a programozás történetében. Az ARPANET-en terjedő Creeper vírust Bob Thomas írta a BBN Technologies cégnél.  A Creeper vírus az akkori DEC PDP-10-es gépen futott Tenex operációs rendszer alatt. A vírus bemászott az akkoriban még teljesen védtelen távoli rendszerekbe és önreprodukálás után a következő üzenetet írta ki: „Én kúszónövény vagyok! Kapj el, ha tudsz!” Ezt követően a korai DOS-os világban a vírusok látványosan kiirkáltak a képernyőre. Manapság ez pont fordítva van, a vírusok némán rejtőzködnek, és igyekeznek titokban, hosszú ideig kémkedni, a megfertőzött gépen, ezért védelemre nagyobb szükség van mint valaha, mivel mára az internet olyan, mint egy őserdő, senki sem tudja, mi lesi a legközelebbi fa mögül. Bővebben

 • A számítógépes egér, ahogy még nem láttuk

  A számítógépes egér egy kézi mutatóeszköz számítógépekhez. Az egér belsejében található érzékelő felismeri és továbbítja a számítógép felé az egér mozgását egy sima felületen. Az egér név onnan ered, hogy az első ilyen eszközök zsinórja nagyon hasonlított a rágcsálók farkához.

  Számítógépes Egér Számítógépes Egér
  Na ugye hogy nagy a hasonlóság?

  Története

  Az egér ötlete Douglas Engelbarttól ered, aki a Stanford Kutatóintézetben egy kutatás keretében vetette fel 1963-ban. Az eredeti egérben, egy fából készített kis kézbeillő tárgyban az egyenes vonalú mozgást forgó fém korongok közvetítették.

  Ez egyike volt azoknak a mutatóeszközöknek, melyeket Engelbart egy NLS nevű szoftver és hardver rendszer keretében fejlesztett. A többi eszköz a test más jellegű mozgásaira reagált — például egy, az állra és orra szerelhető eszköz a fej mozgását követte. Engelbart 1970-ben szabadalmaztatta, Engelbart elképzelése az volt, hogy a felhasználó folyamatosan egyik kezében tartja az egeret, míg a másik kezével egy kisméretű billentyűzeten írhat. Bővebben

 • Intel NUC mini PC-k

  Ma nemcsak laptop készül kisebb-nagyobb méretben, illetve hagyományos, valamint 2az1-ben kialakításban, hanem az asztali számítógépek is. Továbbra is létezik a hagyományos asztali számítógép, melynél egy nagy dobozra csatlakozik a monitor, billentyűzet, egér. Létezik úgynevezett all-in-one számítógép melynek minden alkatrészét a kijelzőbe építették be, így oda csatlakozik az egér és a billentyűzet. Önálló forma a címben szereplő Intel NUC mini PC, mely olyasmi, mint a hagyományos számítógép nagy doboza, de csak egy tenyérnyi félkocka alakú dobozka.

  Intel NUC mini PC Intel NUC mini PC

  Fő előnye az Intel NUC kialakításának, hogy a kis méret miatt jobban elhelyezhető az asztalon vagy benne. Igény szerinti méretű monitor köthető rá, természetesen szükség van billentyűzetre és egérre is.

  Az Intel NUC általában félkész számítógép, nincs benne memória, tárhely, és program, persze üzletben megvásárolható minden komponens, össze is szerelik, be is üzemelik.

  Létezik – kakukktojásként – olyan, melybe gyárilag mindent beépítettek: Intel BOXNUC6CAYSAJ, Celeron processzor, 2 GB DDR3 memória, 32 GB eMMC tárhely, Windows 10 Home. Minimálisan bővíthető: a memória akár 8 GB-osra cserélhető, és beépíthető egy 2,5”-os merevlemez vagy SSD.   Ez igaz hogy eléggé belépő szintű teljesítmény, de pont ennyit tud a legszerényebb laptop is.

  Természetesen gyártanak komolyabbakat is. Megvásárolható pl. az Intel NUC7I3BNH Intel Core i3-7100U processzorral, az Intel NUC7I5BNH Intel Core i5-7260U processzorral, vagy az Intel NUC7I7BNH Intel Core i7-7567U processzorral. Látható a processzorok típusából, hogy ezek az Intel NUC-ok laptop processzorokkal működnek, bár valamivel nagyobb teljesítményűekkel, mint amit a hagyományos laptopokba építenek. A memória és a merevlemez is laptop változatú.

  Intel NUC Mini PC belseje Intel NUC Mini PC belseje

  Csatlakozói: több USB 3.0, USB 3.1, gigabites LAN, HDMI. Vezeték nélküli lehetőségek: wifi 802.11ac és bluetooth.

  A felsorolt Intel NUC-okhoz hasonló laptopok lennének a következők: Acer Aspire ES1-132-C920, Asus X540LA-XX972, HP 250 G5 1KA00EA, Lenovo 510-15IKB 80SV009SHV. Ezek a laptopok hasonló árban kaphatók, mint egy Intel NUC a szükséges memória és tárhely modullal együtt. Mindkettő képes kezelni a monitort, billentyűzetet, egeret.

  Előnye az Intel NUC-nak, hogy kisebb helyen elfér, kényelmesebben kapcsolható be, több csatlakozója van, és valamivel nagyobb teljesítményű processzorral van felszerelve.

  A laptop előnye, hogy saját monitorral, billentyűzettel, egérrel is rendelkezik, így ezek meg is spórolhatók, ha elég nagy a saját kijelzője. A saját monitor, billentyűzet, egér lehetővé teszi az íróasztaltól független, mobil használatot. Van akkumulátora, mely áramszünet esetén jó szolgálatot tehet, de mobil üzemben is. Egy átlagos laptop szokott tartalmazni DVD írót is, mely a mini PC-hez vásárolható külső DVD író.

  Az előnyök és a hátrányok, valamint a tervezett felhasználási mód alapján el lehet dönteni, hogy az Intel NUC vagy a laptop az optimálisabb a feladatra.

  Laptop.hu

 • Az Intel® Extreme Masters és az e-sport fejlődése

  Az Intel több mint egy évtizede játszik meghatározó szerepet a professzionális játékok területén – az extrém számítástechnikai berendezéseket, a nemzetközi e-sportot és a nagy teljesítményű szervereket egyaránt Intel® technológia működteti.

  Az immár 12. éve megrendezésre kerülő nagyszabású eseményeivel és izgalmas döntőivel az Intel® Extreme Masters a leghosszabb ideig tartó eseménysorozat a számítógépes játékok történetében. Az Intel által is támogatott és az ESL* (eredeti nevén Electronic Sports League) által létrehozott Intel® Extreme Masters eseményeken a mai legizgalmasabb játékokkal, például a Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO), a StarCraft II és a Players Unknown Battle Ground (PUBG)  folyik a verseny.

   Intel® Extreme Masters eseményeken a mai legizgalmasabb játékokkal, Intel® Extreme Masters eseményeken a mai legizgalmasabb játékokkal,

  Bővebben

 • Mit érdemes tudni a Pendrive-okról?

  Bár a felhő miatt már kevésbé, népszerűek az USB-s tárolók, még mindig sokan szívesen használják őket. Összeszedtük, mire kell figyelni a vásárláskor. Annak idején voltak a mágnesszalagok, majd a floppy, aztán jöttek az optikai adathordozók, a CD és DVD, ám, a sávszélesség növekedésével, és a gépek gyorsulásával párhuzamosan, ez is kevésnek bizonyult. Viszont még mindig nagyon kényelmes és gyors egy Pendrive-ot a Laptopba dugni, és gyorsan rámásolni az adatokat, emiatt máig sokan szeretik. Ezért nézzük a legfontosabb szempontokat a vásárláshoz.

  Bővebben

1-6 of 345

Oldal:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 58