Gamer Laptopok
Kell Ennél Több
Üzleti Laptopok
Részletek

Aspire Switch

Az Acer 2014. április végén mutatta be a hazai piacon az Aspire Switch termékvonalat, amely a 2in1készülékek egyre népszerűbb piacán jelenthet vonzó alternatívát. A 2in1 készülékek sikerét az a koncepcióindokolja, hogy akár hagyományos noteszkészülékként használhatóak teljes értékű billentyűzettel, akár akijelzőt leválasztva tabletként funkcionálhatnak. A kijelző és a billentyűzet modul illeszkedéséről nagyerejű mágnesek gondoskodnak, mechanikus rögzítési lehetőség nincsen. Jelenleg az Acer hazaikínálatában három modell érhető el, ezek a háttértár méretében különböznek: 32 GB SSD, 64 GB SSD és32SSD + 500 GB HDD jelenti az alternatívát. A merevlemezes kivitel esetében a merevlemez abillentyűzet-modulban található, így az azon tárolt adatainkhoz csak a kijelzőt 'dokkolva' férünk hozzá.

 

Az elegáns kivitelben érkező termék egy 10,1” képátlójú, HD (azaz 1366x768 pixeles) natív felbontástmellett üzemelő IPS kijelzőt kapott, ami 178 fokos függőleges és 178 fokos vízszintes betekintésiszögekkel rendelkezik. A minél jobb képminőségről a Zero Air Gap technológia gondoskodik (röviden:nincsen levegő réteg az LCD és az érintő felület között), a kültéri használatot pedig az Acer LumiFlexmegoldása teszi zökkenőmentessé. A kijelző természetesen érintő támogatással is rendelkezik, ígyegyszerre akár öt ujjal is vezérelhetjük. A billentyűzet előtt egy multi-touch érintőpadot találunk,amennyiben a hagyományos, laptopos elrendezést preferáljuk.

 

A Windows 8.1-es tábla Bay Trail alapokon nyugszik: belsejében egy négymagos, Intel Atom Z3745-ösprocesszor (1,33GHz, boost 1,86GHz; 2 MB L2 cache, 22nm, 2W) lapul, amihez maximum 2 GB-nyirendszermemória társítható. A készülék természetesen tartalmazza is ezt a maximális memória méretet. Arendszermemória nem bővíthető, ellenben a háttértár igen: microSD kártyát kezel a készülék.

A Windows 8.1-es operációs rendszer a hasonló eszközökön megszokott 32 bites verzió, a készülékgyári állapotban előtelepítve a Microsoft Office 2013 Otthoni és diák verziót tartalmazza.

 

Mindhárom, az üzletek polcaira került konfiguráció a kijelzőbe integrált akkumulátorral rendelkezik (2cella, LiPo), a billentyűzet modul egyik kivitelnél sem tartalmaz akkumulátort; így üzemidejük is hasonló:hozzávetőlegesen 8 óra áll rendelkezésünkre.

A kommunikációs felületekből a megszokott vezeték nélküli hálózat (IEEE 802.11 a/b/g/n) és a Bluetooth (4.0+HS) kínál opciókat, WWAN kártyát nem tartalmaz egyetlen modell sem. Akapcsolattartáshoz egy előlapi kamera áll rendelkezésünkre, ennek felbontása 2Mp.

 

Az Aspire Switch tábla módban mindössze 8,9 milliméter vastag, noteszgép módban pedig 20,2milliméteres vastagságot mérhetünk. A termék tömege előbbi módban 0,59 kilogramm, utóbbiban pedig1,17 kilogramm.