Gamer Laptopok
Kell Ennél Több
Üzleti Laptopok
Részletek

Lenovo Legion Y920

A kínai Lenovo egy új, kifejezetten játékosoknak szánt laptopot jelentett be a napokban, az új modell a Legion Y920 -as típusjelzést kapta. A 17,3” képátlójú kijelzővel szerelt laptop nem éppen a könnyű és kompakt kategóriát képviseli, bár ha jobban belegondolunk, ez jogos is, hiszen a fizikát nem nagyon lehet becsapni: egy komoly teljesítménnyel bíró laptop komoly energiafogyasztással bír és bizony a termelt hőt el is kell vezetni – ehhez viszont hűtőfelület is kell, sok és nagy, már persze amennyiben tartósan szeretnénk használni. Szóval a száraz adatok: a készülék 424 milliméter széles, 315 milliméter mély és 36 milliméter vastag; mindehhez bő 4,5 kilogrammos tömeg társul, ez igazából nem túl tragikus ebben a szegmensben és méretkategóriában.

lenovo-legion-y920-1lenovo-legion-y920-5

A 17,3” IPS kijelző képfrissítése 75 Hz, ehhez természetesen megkapjuk az nVidia G-Sync támogatást is, a kijelző felbontása FullHD (1920*1080 pixel). Persze, ha külső megjelenítő eszközt szeretnénk használni, a megszokott HDMI mellett, DisplayPort csatlakozó is a rendelkezésünkre áll. A készüléket két processzorral, Intel Core i7-7820HK vagy Core i7-7700HQ-val érhetjük el, maximálisan 16 GB-nyi RAM-mal társítva. A Core i7-7820HK (4 mag, 8 szál, 2,9 GHz – 3,9 GHz, 8MB cache) processzor esetében gyári tuningra is van mód, ám az órajel-emelés pontos mértékéről nem adott hivatalos tájékoztatást a Lenovo. A kijelzőt egy 8 GB GDDR5 saját grafikus memóriával rendelkező nVidia GeForce GTX 1070M-es grafikus kártya (valamint a processzorba integrált Intel HD Graphics 630-as) hajtja meg. A háttértár két részből áll, egy 512 GB-os SSD mellett egy 1 TB-os hagyományos merevlemez is helyet kapott a készülékben.

lenovo-legion-y920-2

A korábban említettek mellett egy 6in1 memóriakártya-olvasót és 4 darab USB 3.0-ás portot is találunk a laptopon. Természetesen kapunk egy USB-C csatlakozót is, mely Thunderbolt3-as vezérlőre csatlakozik; így egy univerzális felületet is kapunk, mely hasznunkra válik a jövőbeni fejlesztések során. A vezetékes és a vezeték nélküli hálózati kommunikációról Killer GbE és Killer 802.11ac WiFi vezérlő gondoskodik. A 90 wattórás akkumulátorra a Lenovo ötórás üzemidőt mond, ez vélhetően csak általános felhasználás esetén érhető el, játékok alatt drasztikusan kevesebbre számítsunk!

lenovo-legion-y920-4lenovo-legion-y920-3

A letisztult vonalú ház természetesen RGB LED háttér-világítású klaviatúrával szerelt, az egyes billentyűk világítása egyenként szabályozható. A multimédiás komfortról 2x 2W JBL hangszórópár és egy 3W-os mélynyomó gondoskodik. A magyar piacra kérdés, hogy mikor s persze mennyiért kerül a készülék, melynek az induló ára a tengerentúlon 2.700 USD lesz; a jövő hónapban kerül az üzletekbe.

Hozzászólás