Gamer Laptopok
Kell Ennél Több
Üzleti Laptopok
Részletek

Legújabb Lenovo, a V510-15IKB

04_v510_15inch_hero_shot_front_closed_facing_left_sunset_screenfill

Töretlen a fejlődés, a változás. Megérkezett a Lenovo vadonatúj sorozata.
A Lenovo V510-15IKB fedelét megérintve azonnal érezhető, hogy prémium kategóriás laptop, a műanyag fedél selymes tapintású. A burkolat többi része egyszerű matt fekete, melyet csak a touchpad gombjain tör meg a vékony piros csík. A laptop tipikus munkagép, semmi dísz, csupa matt felület. A kijelző is matt, 15,6"-os, nagyfelbontású FullHD, IPS, vagyis a kijelző is prémium kategória. 180°-ig hátra is dönthető, ez a laptop ölben történő használatakor lehet kényelmes. Processzora a legújabb Intel Core i5-7200U, erős darab, hétköznapi felhasználás esetén komoly tartalékkal rendelkezik a jövő követelményeinek is jó darabig meg fog felelni. Ha 3 dimenziós teljesítményre is van igény, be van építve a középkategóriás AMD Radeon M430-as videokártya 2 GB saját memóriával.
A csatlakozási lehetőségek eléggé széleskörűek: 4 darab USB, melyből 2 darab 3.0-s, és egy darab töltő csatlakozó, melyen kikapcsolt laptop esetén is van feszültség; gigabites hálózat, VGA, HDMI, SD kártyaolvasó. A vezeték nélküli lehetőségek is korszerűek: 802.11ac wifi és 4.1-es bluetooth. A laptop dokkolható is. Nem a hagyományos módon, de egy kábel segítségével csatlakoztatható a Lenovo OneLink dokkoló doboza, melyen minden vezetékes csatlakozási lehetőség megtalálható. A billentyűzeten természetesen numerikus rész is helyet kapott. A napi sokszori bejelentkezést segíti az ujjlenyomat olvasó.

lenovo-laptop-v510-15-windows-10-pro-1

A Lenovo V510-15IKB-ből két változat érkezett. A 80WQ00HRHV 6 GB DDR4 memóriával, 1000 GB merevlemezzel és Windows 10-el van felszerelve. Természetesen Microsoft Office programcsomaggal is megvásárolható. Az 1000 GB-os merevlemez helyett kérhető 128 GB-os vagy 256 GB-os SSD meghajtóval is. A komolyabb változat az 80WQ016PHV, 8 GB DDR4 memóriával, az 1000 GB-os merevlemez mellett egy 128 GB-os SSD meghajtóval van felszerelve, és a Windows 10 Professional változata jár hozzá. Ennek a laptopnak külön extrája, hogy a DVD író szerszám nélkül kivehető a készülékből, és a helyére a tartozékként mellékelt második akkumulátort. A fő akkumulátor 32Wh, a kiegészítő akkumulátor 35Wh-s. Tehát használata megduplázza az akkumulátoros üzemidőt. A laptop súlya kb. 2,2kg, ez független attól, hogy a házban a DVD író vagy a 2. akkumulátor van. Természetesen ez is megvásárolható Microsoft Office 356 programcsomaggal együtt is.

15_v510_15inch_tour_shot_birdseye_flat_b_c_covers_windows10_screenfill

A sorozat viseli üzleti kategóriás laptopok minden jellemzőjét: matt kijelző, gigabites hálózati kártya, dokkolható, Professional Windows, masszív burkolat, de az ujjlenyomat olvasó és a második akkumulátor lehetősége is üzleties jellemző.
Munkára, tanulásra jó választás lehet, nemcsak erős, korszerű, minőségi, de elegáns is.

Hozzászólás