Gamer Laptopok
Kell Ennél Több
Üzleti Laptopok
Részletek

ASUS G551JK DM059D Jéték határok nélkül

Megjelenés

A doboz:

Ez alkalommal is meg van az igényes csomagolás, amit a márkától elvárhatunk. Piros és a fekete színek ízléses használata, mely jellemző a G-ROG szériára. Picit kisebb méretei vannak, mint az elődjének, tekintettel az egyel kevesebb fiókra, mert ez a típus már nem tartalmazza a gyári mélynyomót.

A doboz belsejében három egységet találunk, melyek egyenként tartalmazzák az akkumulátort, garanciapapírt és egy kis leírást, egy ASUS logóval ellátott tépőzár csíkot a kábeleknek, végül pedig a német brikett méretű ( :-D ) 230V-os hálózati tápegységet. Ezúttal a driver lemezt kihagyták, igaz, ennek az az oka, hogy a gyártó oldalán mindig az aktuális driver készlet található meg.

 

03

Külső:

Megjelenését tekintve, kissé robusztus, de a fekete szín slankító hatása miatt, vékonyabb hatást keltő gép tárul elénk. Az elődjéhez képest, nem körkörös a minta, hanem egy diszkrétebb, de annál elegánsabb megjelenést kölcsönző merőleges irányú szálcsiszolás. A gép alsó részén kívül, teljes terjedelmében fém burkolatú, mely egy tökéletesen hozzá illő matt fekete festést kapott, emiatt az ujjlenyomatot látni sem bíró userek megnyugodhatnak. A képernyő fedél közepén elhelyezett ASUS logó alá a ROG emblémát kapta, ami bekapcsolás után piros megvilágítást kap, így ez az összkép nagyon kellemes hatást ad a fedlapnak.
A gépet és kijelzőt elválasztó csík a belső félen piros lett, emiatt a billentyűzet is piros, a szürke-fehér helyett. A G sorozat tulajdonosai egy piros háttér világítású, különálló gombos billentyűzetet kaptak, a WASD gombok teljes egészében megvilágítottak, mely tökéletesen illeszkedik a játékhoz. Billentyűzet határozott visszajelzést ad, ezzel segítve a gépelést. A háttérvilágítás erőssége állítható, a játék környezetének megfelelően. Touchpadról különösebben eltérő tapasztalat nincs az elődhöz képest. Gép középtől kissé balra eltolva helyezték el, de a felület kellemes tapintású, jól használhatóak a multi-touch funkciók, és teljesen hibátlan az egész felület. A méret szintén nem probléma, mert optimális méretű a felület.

asus-g551jk-dm053h-notebook-400x400-imaeyunr2wurgchy

Hardware:

Hardware tekintetében, igen csak jól felszerelt gépezetet kapunk, mert egy Intel® Core™ i7 4710HQ processzor a lelke, és mind e mellé társul egy NVIDIA® GeForce® GTX860M 4GB GDDR5 VRAM-mal szerelt VGA, 15.6" képátlójú, 16:9 FHD IPS kijelző, EWV LED-es háttérvilágítással.
Az alap képi megjelenítésért egy Intel® HD Graphics 4600 felel, Intel® HM86 Express lapkakészlettel, mely alap felhasználáskor nagyon szépen jeleníti meg a képet. Gyári 8GB DDR3 1600MHz RAM, 2 Slottal. Max 16GB / slot. Így összesen 32GB RAM-ot pakolhatunk a vasba. ;-)

Háttértár és kommunikáció téren sem szűkölködik a masina, tekintettel a minimum 1TB-os 7200 RPM HDD-re, a BT 4.0, Gigabit LAN és 802.11 a/b/g/n (intel® WiDi), 720p HD webcamerára.

És persze a csatlakozók hada sem maradhat el. :-) Mini DisplayPort, RJ-45, HDMI, fejhallgató ki jack (Kombinált audiobemenet), 3 X 3.0USB. Az ASUS G-sorozata fel van készítve a 4K/UHD felbontásra is a Trinity Display technológiának hála. Képes, akár három külső képernyőt is meghajtani a HDMI 1.4 és Mini DisplayPort csatlakozókon keresztül. Játék, film, esetleg munka, a vasnak nem jelent kihívást. Az erőmű energiaellátásáról egy 5200 mAh 6-cellás, 56 wattórás akkumulátor gondoskodik, mely optimális energiafelhasználás mellett, akár 4,5óra üzemidő is rendelkezésre állhat.

asus-g551jk-cn074h-1560-full-hd-intel-core-i7-4710hq-16gb-win-81-notebook 23035_500_4

 

Teszt:

A srácokkal arra gondoltunk, hogy nekiállunk néhány játékkal tesztelni a gépezetet, ahelyett, hogy idepakolnánk egy rakat screenshotot különféle tesztelő programokból... Demóból az Alien Rage és a Hard Reset játék került hozzánk, illetve teljes verziós The Talos Principle, mely a Croteam által alkotott, idei év leg keresettebb first-person logikai játéka. Továbbá pár "örökzöld" játék, 2013ból a Crysis 3 és a soha el nem kopó Counter Strike játékok. Persze, ez utóbbi már csak perverzióból( :-D ) mert már a Source és a GO is simán elkarcol egy i5-ön, az 1.6-ról már nem is beszélve. :-)) ( THX okos telefonok. Vagy aki  igazán  perverz annak "alánjuk" a 486DX-et Win 95-el :-DD ) És persze nem feledkeztünk meg az autós játékokat pártoló userek népes táboráról sem... Ezen a téren Mi is Grid játékot teszteltük. Persze bátrak is voltunk ám, és bedobtunk egy Flight Simulatort, mert hogy majd mi megmutatjuk... Hát nem mutattuk meg. :-DD

A játékokról annyit, hogy nem maradt el a csalódás mentes, széles vigyoros tapasztalat, és 1-1 atomvillanások tömkelege, és mega mutánsok hadának támadásától, célkeresztet és pályát alig látó képernyőnél is csak annyit tudtunk mondani, hogy zsííír ez a vas. :-D

Természetesen a prémium kategóriás gamer laptophoz, prémium kategóriás gamer egér dukál, melyek közül ezúttal az ASUS ROG GX1000 lézeres gamer egérre esett a választásunk. Nos... Ez a kis kütyü, már a puszta megjelenésével precizitást és pontosságot sugall. Ezt a sugallatot tökéletesen megerősíti az első érintésnél is. Teljesen szimmetrikus kialakítású, ezért jobb és balkezesek egyformán jól tudják használni. Formavilága nem a megszokott ergonomikus sablont követi, markáns élek és vonalak határolják. Persze ettől még kényelmes, viszont akik szeretik a fémes felületek érintését, azok határozottan értékelni fogják, hogy burkolata elegáns szálcsiszolt alumíniumból készült.

Ami a belsőt illeti...

asus-g551jk-dm053h-notebook-400x400-imaeyunrkhh4fcfn

A gombok érdekessége, hogy a klikkeléshez kellő erő állítható, hogy mindenki játékstílusához igazodhasson, ily módon tökéletesíthető a hatékonyság és precizitás. A felbontás( dpi )50 és 8200 közötti tartományra van konfigurálva, ami kiválóan kihasználható az egérhez járó makro szálas ASUS ROG gamer egérpadon.

A mellékelt szoftverrel mind a 6 gombja szabadon programozható, ezek egyedi és makró parancsokkal is kombinálhatók, és persze a különböző rendezhetőség profilokról sem feledkeztek meg. Íj módon, tetszés szerint konfigurálható a 4 részben( akár játék közben )állítható dpi is. Végezetül, ha valaki arra gondolna, hogy fogja korrigálni a hirtelen mozdulatokat, melyek végkifejlete a tökéletes fejlövés... Nos, azoknak eláruljuk, hogy az egér 145-150gramm és 175gramm között súlyozható, amit a kis rágcsáló alsó részénél tehetünk meg. Végül, de nem utolsó sorban a méretes teflontalpak gondoskodnak arról, hogy a lehető legnagyobb felületen történjen a siklás, ezzel is hozzásegítve a játékost és a lézeres érzékelőt a tökéletes mozdulatokhoz.

Konklúzió:

A több, jobb. ;-)

Mindenképpen ajánljuk a vasat, ezzel a teljesítménnyel. Érezhetően nem volt mindegy hogy i5 vagy i7. A VGA és a RAM elegendő, akár 8GB RAM 2GB VGA-val, vagy 8GB RAM 4GB VGA-val. Ez utóbbinál viszont van hova nyújtózkodni. ;-) Főleg, ha az idő előrehaladtával nem szeretnénk némi szájhúzással és sóhajjal úgy leülni játszani, hogy de jó lett volna a 4GB VGA. Főleg( mert van ilyen is )ha az erőmű boldog tulajdonosa érez magában némi kihívást, és rá kapcsolna még plusz 2kijelzőt, mert nehogy már csak nehogy már. Pusztán magamból ki indulva, a vas kijelzőjén  online társalgás, a 24"-os FHD IPS monitoron játék, és ha már lúd, legyen kövér, mert miért ne lehetne az, akkor kihasználom az 1.4-es HDMI lehetőséget, és 4K ban házimozizok LED Tv-n. ;-) És ha már gamer füles, akkor csak ASUS. Ki indulásnak Ajánljuk az ASUS Cerberust. 60 mm-es, neodímium mágneses az ütős basszusokhoz, 100 mm-es, zajszigetelő fülpárnák, innovatív, dupla mikrofonos headset a kiváló és zavarásmentes hangminőségért, bármilyen helyzetben.

Hozzászólás